Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

SOLVED Stop extra DNS records being created for addon domains

Discussion in 'Bind/DNS/Nameserver' started by Aidan Brookes, Sep 5, 2018.

  1. Aidan Brookes

    Aidan Brookes Member

    Joined:
    Sep 4, 2018
    Messages:
    5
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    1
    Location:
    United Kingdom
    cPanel Access Level:
    Reseller Owner
    Hi,

    I need to add domains to my cPanel account with the main domain example.com. To do this I create an addon domain example2.com as a subdomain of example.com e.g. example2.example.com.

    When I check example2.com in the Zone editor it has created multiple DNS records that I don't want e.g. mail.example2.com, cpanel.example2.com and ftp.example2.com.

    Is there any way that I can prevent these extra DNS records being created when adding addon domains?

    Regards,
    Aidan Brookes
     
  2. cPanelLauren

    cPanelLauren Forums Analyst II Staff Member

    Joined:
    Nov 14, 2017
    Messages:
    5,715
    Likes Received:
    436
    Trophy Points:
    233
    Location:
    Houston
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. Aidan Brookes

    Aidan Brookes Member

    Joined:
    Sep 4, 2018
    Messages:
    5
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    1
    Location:
    United Kingdom
    cPanel Access Level:
    Reseller Owner
    Hi,

    Thank you this was the setting I was looking for.

    Cheers,
     
    cPanelLauren likes this.
  4. brt

    brt Well-Known Member

    Joined:
    Jul 9, 2015
    Messages:
    102
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    18
    Location:
    US
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I want proxy subdomains, but I don't want them generated for -subdomain-. Is this possible?
     
  5. cPanelLauren

    cPanelLauren Forums Analyst II Staff Member

    Joined:
    Nov 14, 2017
    Messages:
    5,715
    Likes Received:
    436
    Trophy Points:
    233
    Location:
    Houston
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Hi @brt

    If you don't want them on specific domains you'd have to manually remove them. There's no way to enable proxysubdomains for specific domains. To remove them you'd just run:

    Code:
    /scripts/proxydomains remove --domain=sub.domain.tld
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. brt

    brt Well-Known Member

    Joined:
    Jul 9, 2015
    Messages:
    102
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    18
    Location:
    US
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    This is backwards from what it should be for 99% of users.
     
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice