Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

Strange DNS problem

Discussion in 'Bind/DNS/Nameserver' started by zohair28, Sep 26, 2016.

Tags:
  1. zohair28

    zohair28 Member

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Messages:
    13
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    53
    Hi,

    I'm advanced user of WHM and I'm facing problem with DNS I did not see before.

    I have domain example-123.com

    I created child name servers ns1.example-123.com & ns2.example-123.com on registrar control panel using server IP address.

    Also I configured name servers on server correctly. I'm doing this many times everyday. But now name servers is not resolving.


    I'm sure that ns1 and ns2 have A records setup on server. and also I'm sure that settings on server and on domain control panel are correct.

    Now the error I have :-

    "Bind" is enabled on server - I tried rebuilddns command and I'm sure that ports 53 & 953 are opened.

    So please help what could be the cause?
     
    #1 zohair28, Sep 26, 2016
    Last edited by a moderator: Sep 28, 2016
  2. kernow

    kernow Well-Known Member

    Joined:
    Jul 23, 2004
    Messages:
    920
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    168
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Check /etc/named.conf does an entry for example-123.com exist?
    Check /var/named/example-123.db does the entry look OK?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
    #2 kernow, Sep 27, 2016
    Last edited by a moderator: Sep 28, 2016
  3. zohair28

    zohair28 Member

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Messages:
    13
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    53
    Yes both files looks fine.
     
  4. cPanelMichael

    cPanelMichael Technical Support Community Manager
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    44,749
    Likes Received:
    1,886
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Hello,

    Is the issue isolated to this particular domain name? If so, try backing up the zone, deleting, and then re-creating it to verify the zone isn't corrupted:

    Code:
    cp -a /var/named/example-123.db /root/example-123.com.db
    /scripts/killdns example-123.com
    /scripts/adddns --domain example-123.com
    Ensure you repopulate the zone with any custom entries after creating it again.

    Thank you.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice