The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Strange issue logging into WHM with Chrome on Mac

Discussion in 'General Discussion' started by rohroh1974, Aug 12, 2013.

  1. rohroh1974

    rohroh1974 Member

    Joined:
    Jun 25, 2007
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hi everyone,

    This may have been covered off in another thread somewhere but i couldn't find anything from searching. I have a recently built Centos 6.X box with the latest cPanel/WHM installation at the time of building. Recently we have noticed that if you try to log in to WHM or cPanel using Chrome on a Mac that it pops up with an Apache style login box and no matter how many times you try you cannot log into WHM. If you cancel that box it then pops up with the standard cPanel/WHM login screen which then works correctly.

    If you use Safari or Firefox this doesn't occur at all. Its not critical just annoying...

    I have checked all the settings compared to our 5.X boxes running the same cPanel/WHM versions and all settings appear to be the same. The issue only appears on the 6.X box.

    Any suggestions would be appreciated.
     
  2. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    14,447
    Likes Received:
    195
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
  3. rohroh1974

    rohroh1974 Member

    Joined:
    Jun 25, 2007
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hi, unfortunately that isn't the same issue. We do not as a policy store passwords in any of our browsers.

    The issue we are seeing is that it pops up with the generic apache style login box firstly which doesn't allow you to log in. You cancel that one and then it appears with the normal WHM login screen which does work....

    As i mentioned it is not critical - just annoying...
     
  4. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    14,447
    Likes Received:
    195
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Is Enable HTTP Authentication enabled in WHM > Tweak Settings?
     
  5. rohroh1974

    rohroh1974 Member

    Joined:
    Jun 25, 2007
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Thanks, that was it. I had to enable and then disable it... (was listed as being off but for the sake of trying i turned it on then off again and it fixed it!!!)
     
  6. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    14,447
    Likes Received:
    195
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    That's great. Thanks for posting back. :)
     
Loading...

Share This Page