The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

sudden error 500 error in cpanel hosted TYPO 3

Discussion in 'General Discussion' started by palav0s, Aug 5, 2011.

  1. palav0s

    palav0s Well-Known Member

    Joined:
    Jul 15, 2011
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Hello,

    I'm getting a 500 Internal Server Error when trying to access a TYPO 3 site hosted in cpanel.

    I have tried all the recipes and workarounds but unfortunately nothing worked out.
    It should be something with the cpanel since there was no modifications on the affected site.

    Any ideas or thoughts are more than welcome.



    Code:
    Cpanel version: 11.30.2.1
    
    PHP 5.2.17 (cli)
    Zend Engine v2.2.0
    ionCube PHP Loader v3.3.20
    Zend Optimizer v3.3.9
     
  2. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    14,455
    Likes Received:
    195
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Check permissions and owner on files for the site to make sure they are correct.
    How was typo3 installed, manually or via Fantastico or some other installer?
     
  3. palav0s

    palav0s Well-Known Member

    Joined:
    Jul 15, 2011
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    I have triple-check the ownership and permissions of files.
    Typo3 was installed manually.

    Thanks for your reply.
     
    #3 palav0s, Aug 5, 2011
    Last edited: Aug 5, 2011
  4. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    14,455
    Likes Received:
    195
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    I'm sorry I don't understand this comment. Can you clarify please?
     
  5. palav0s

    palav0s Well-Known Member

    Joined:
    Jul 15, 2011
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Typo3 is installed manually.
     
  6. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    14,455
    Likes Received:
    195
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Thanks.

    What are the permissions on the folders, 777? Is the server using SuPHP do you know?

    Also, what are permissions on public_html?
     
  7. palav0s

    palav0s Well-Known Member

    Joined:
    Jul 15, 2011
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    The server is using suPHP and I have checked that the folders are with permission 755.

    public_html: 750
     
  8. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    14,455
    Likes Received:
    195
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Have you checked your error logs for clues? You might try accessing the site and then view the error log in that accounts cPanel.
     
  9. palav0s

    palav0s Well-Known Member

    Joined:
    Jul 15, 2011
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    The only error that I get is:
    Code:
    Premature end of script headers: index.php
     
  10. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    14,455
    Likes Received:
    195
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Find the .htaccess file on the account and rename it to disable it being read. Renaming it to .htaccess.txt will work. Try accessing the site again. Also, what are permissions on that index.php?
     
  11. palav0s

    palav0s Well-Known Member

    Joined:
    Jul 15, 2011
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    I renamed already the .htaccess didn't work.
    Permissions of index.php: 644
     
  12. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    14,455
    Likes Received:
    195
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Strange indeed. Do you have root access to this server?
     
  13. palav0s

    palav0s Well-Known Member

    Joined:
    Jul 15, 2011
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Very strange.

    I have used an old backup.. not so nice option, but at least works at the time.
     
    #13 palav0s, Aug 5, 2011
    Last edited: Aug 5, 2011
Loading...

Share This Page