The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

switch to php5 from php4

Discussion in 'General Discussion' started by sunayana, Mar 24, 2008.

  1. sunayana

    sunayana Registered

    Joined:
    Mar 24, 2008
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hi can anyone please help me to swtch from php 4 to php5 version. my reseller account has both of these versions installed. defaut is php4.
    i do not find any way to switch.
     
  2. gtgeorge

    gtgeorge Well-Known Member

    Joined:
    Feb 28, 2007
    Messages:
    86
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    You really should contact your host you resell for when you need this type of help.

    Try this in your .htaccess:
    Code:
    AddType application/x-httpd-php5 .php
     
  3. meeti

    meeti Well-Known Member

    Joined:
    Dec 25, 2007
    Messages:
    119
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16

    Hi,


    but if the server is running with phpsuexec,

    how can i run php5 and set it from php.ini?



    thanks
     
  4. bornonline

    bornonline Well-Known Member

    Joined:
    Nov 19, 2004
    Messages:
    139
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Earth
    Do you see an option in the cpanel under Software/Services called "PHP Configuration"?
     
  5. meeti

    meeti Well-Known Member

    Joined:
    Dec 25, 2007
    Messages:
    119
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16

    Hi,

    no,i have install both php4 and php5 on the server,

    but the php4 is default,

    i want certain account run as php5.



    thanks
     
  6. bornonline

    bornonline Well-Known Member

    Joined:
    Nov 19, 2004
    Messages:
    139
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Earth
    I have the option to switch between PHP 4 and PHP 5 using PHP configuration in the accounts control panel.
     
  7. meeti

    meeti Well-Known Member

    Joined:
    Dec 25, 2007
    Messages:
    119
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16

    Hi,what is the version of your whm/cpanel?

    and any way to set it from php.ini of account wild?



    thanks
     
  8. cPanelKenneth

    cPanelKenneth cPanel Development
    Staff Member

    Joined:
    Apr 7, 2006
    Messages:
    4,461
    Likes Received:
    22
    Trophy Points:
    38
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    This is activated automatically in the user's cPanel PHP Configuration page when both PHP4 and PHP5 are installed via EasyApache.
     
  9. meeti

    meeti Well-Known Member

    Joined:
    Dec 25, 2007
    Messages:
    119
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16

    Hi,cpanelkenneth,


    do you have any document about the user's cPanel PHP Configuration page ?



    thanks
     
  10. cPanelDavidG

    cPanelDavidG Technical Product Specialist

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    11,279
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Houston, TX
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    What specifically do you want to know about this page? It simply displays key items of the PHP Configuration that PHP developers typically need to know about.

    You will need a cPanel 11 compatible theme such as X3 to see this page. This functionality is not available in the antiquated x and x2 themes.
     
Loading...

Share This Page