Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

Transfer account without public_html data?

Discussion in 'Data Protection' started by Timtastic, Apr 27, 2015.

  1. Timtastic

    Timtastic Registered

    Joined:
    Apr 20, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Sweden
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I have a account that is about 98 GB and I cant back it up because i only have 40GB of space left. I am trying to move it to my other cPanel server, but I cant seem to figure out how to copy the account without including all data. My plan was to rsync the data after the account had been copied to the new server.

    Any suggestions?

    Thanks!
     
  2. dalem

    dalem Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Oct 24, 2003
    Messages:
    2,664
    Likes Received:
    69
    Trophy Points:
    203
    Location:
    SLC
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    if you have root access to both machines transfer tool
    skipping Copy Home Directory
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. Timtastic

    Timtastic Registered

    Joined:
    Apr 20, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Sweden
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Could you give me more information on what commands i would run for that? I cant visit the documentation. It seems to be down at the moment. It is just showing a nginx error.
     
  4. 24x7ss

    24x7ss Well-Known Member

    Joined:
    Sep 30, 2014
    Messages:
    271
    Likes Received:
    16
    Trophy Points:
    18
    Location:
    India
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Hello,

    You can also do this from command line with --skiphomedir option in pkgacct script provided by cPanel. In both cases you will need root level access.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. Timtastic

    Timtastic Registered

    Joined:
    Apr 20, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Sweden
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Thanks! It worked great using pkgacct with the --skiphomedir option :)
     
  6. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    43,711
    Likes Received:
    1,791
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    I am happy to see the skiphomedir flag was helpful. Thank you for updating us with the outcome.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice