The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Two records different values

Discussion in 'Bind / DNS / Nameserver Issues' started by oscarenzo, Dec 29, 2016.

Tags:
  1. oscarenzo

    oscarenzo Active Member

    Joined:
    Nov 16, 2011
    Messages:
    28
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    53
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    I'm preparing DNs groups with this topology:

    Master (cpanel whm)
    -> slave standalone (cpanel dnsonly)
    -> slave standalone (cpanel dnsonly)

    My question is, if by example this domain: mydom.tld, create a A record of this way:

    Sub -> 123.123.123.123
    Sub -> 234.234.234.234

    How work it?will bind do round robin or similar?,

    Thank you.
     
  2. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    36,995
    Likes Received:
    1,275
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello @oscarenzo,

    The "A" records are automatically updated across the DNS cluster if your cPanel server synchronizes it's changes to the DNS-Only servers. This document is helpful for understanding how it works:

    Guide to DNS Cluster Configurations - cPanel Knowledge Base - cPanel Documentation

    Let us know if you have any additional questions.

    Thanks!
     
  3. oscarenzo

    oscarenzo Active Member

    Joined:
    Nov 16, 2011
    Messages:
    28
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    53
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    #3 oscarenzo, Jan 12, 2017
    Last edited: Jan 12, 2017
    cPanelMichael likes this.
  4. oscarenzo

    oscarenzo Active Member

    Joined:
    Nov 16, 2011
    Messages:
    28
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    53
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I've checked the documentation but in this post just there are a guide for configure a dns cluster, my question is how work bind in case that have two registry duplicated, by example have the domain "mywebsite.com", then in my dns zone have this:

    newrecord A 192.168.1.150
    newrecord A 192.168.1.151

    Will work as round-robin or just use the first?, thank you.
     
    CloudD likes this.
Loading...

Share This Page