The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

unable to connect to cpanel or whm after upgrade to 10.8.1-STABLE_114

Discussion in 'General Discussion' started by 0utlier, Jan 11, 2006.

  1. 0utlier

    0utlier Well-Known Member

    Joined:
    Aug 7, 2002
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    This is not good. I upgrade to the latest stable and now cpanel nor WHM work. I get an "Unable to connect" page now for both. Anyone else have this problem?
     
  2. Trevs

    Trevs Member

    Joined:
    Dec 11, 2005
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    0utlier, got the same problem, iv got people shouting at me :mad:
     
  3. BenThomas

    BenThomas Well-Known Member

    Joined:
    Feb 12, 2004
    Messages:
    598
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Houston, Texas USA
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Log into the server and run /usr/local/cpanel/cpsrvd. This will restart the daemon that handles all connections to cPanel/WHM. Please post back any error messages.
     
  4. DIYHosting

    DIYHosting Well-Known Member

    Joined:
    Nov 27, 2003
    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Saskatoon, SK, Canada
    It also caused my POP service to crash repeatedly as well.

    It mentioned a Cwd version match error during upcp, so I did the following to resolve it:

    /scripts/perlinstaller --force Cwd
    /scripts/eximup --force
    /scripts/upcp --force

    (If you use MailScanner, you may have to recompile it after this.)
     
  5. DIYHosting

    DIYHosting Well-Known Member

    Joined:
    Nov 27, 2003
    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Saskatoon, SK, Canada
    Restarting cPanel or the POP service did not help in this case.

    Not all of my servers were affected by this, but 2 of them had this Cwd version error during upcp which caused all of these problems, all of the rest of my servers upgraded fine.
     
  6. 0utlier

    0utlier Well-Known Member

    Joined:
    Aug 7, 2002
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    cpanelben,

    Here is the error after running /usr/local/cpanel/cpsrvd

    Cwd object version 3.14 does not match $Cwd::VERSION 3.11.
     
  7. BenThomas

    BenThomas Well-Known Member

    Joined:
    Feb 12, 2004
    Messages:
    598
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Houston, Texas USA
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    If you have a similar problem (version mismatch), then this is the best advice.
     
  8. 0utlier

    0utlier Well-Known Member

    Joined:
    Aug 7, 2002
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    cpanelben,

    I did /scripts/upcp --force and now I can get into cpanel but it has all kinds of errors like the below.

    [an error occurred while processing this directive]

    I cannot get into whm at all. It just shows a blank page.
     
  9. Trevs

    Trevs Member

    Joined:
    Dec 11, 2005
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    New cpanel update and i can tell you it works :)
     
  10. BenThomas

    BenThomas Well-Known Member

    Joined:
    Feb 12, 2004
    Messages:
    598
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Houston, Texas USA
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    This just indicates that an error has occurred. The juicy details are logged to /usr/local/cpanel/logs/error_log.

    Before you post back though, make sure that you ran "/scripts/upcp --force". If that doesn't solve your problem automagically, then run "/usr/local/cpanel/bin/checkperlmodules". That will give you an indication of any problems with perl.

    After that post back the "juicy" error messages if you will. Thanks
     
  11. 0utlier

    0utlier Well-Known Member

    Joined:
    Aug 7, 2002
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    This is actually starting to be comical. The second time I ran /scripts/upcp --force it fixed the blank page and $Cwd mismatch and I could get into WHM. I still got those "directive" errors using cpanel though so I run /scripts/upcp --force (again).

    This last time I ran /scripts/upcp --force it broke whm and cpanel (again). I run /usr/local/cpanel/cpsrvd and I get Cwd object version 3.14 does not match $Cwd::VERSION 3.11 (again).

    Here we go running /scripts/upcp --force (again). I'll keep you posted.

    I'm just thankful this isn't on a production box.
     
  12. 0utlier

    0utlier Well-Known Member

    Joined:
    Aug 7, 2002
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    The fourth running of /scripts/upcp --force seemed to fix everything. I think I'll hold off on production box upgrades for now. Thank you for your time.
     
  13. htsnet

    htsnet Member

    Joined:
    Dec 31, 2003
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Boy, I couldn't have written a better post. I am having the EXACT same problem with this so-called STABLE release. I too am on my 4th upcp. I will let you know if anything changes.

    I would also reccomend holding off on this update.
     
  14. htsnet

    htsnet Member

    Joined:
    Dec 31, 2003
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Runnin the command four times fixed my problems as well, including the CPanel permissions. I went from cPanel 10.8.1-S31 to S114. Not sure if it was worth it, though.
     
  15. katz_global

    katz_global Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Oct 18, 2003
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Hosting from: Panama, Hong Kong, Singapore, Malays
    upcp is giving timeout errors... Are the cpanel servers overloaded today?
     
  16. BenThomas

    BenThomas Well-Known Member

    Joined:
    Feb 12, 2004
    Messages:
    598
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Houston, Texas USA
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I've located the source of all these problems and it will be resolved shortly. We had an upateserver die on us that resulted in a failed sync with our master server. Once everything is back in order I'll post back here.
     
  17. sawbuck

    sawbuck Well-Known Member

    Joined:
    Jan 18, 2004
    Messages:
    1,367
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    38
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Probably as multiple upcp force commands are being used to resolve this problem.

    Another option is what we did here:

    http://forums.cpanel.net/showthread.php?t=48560
     
  18. novahosts

    novahosts Member

    Joined:
    Apr 13, 2005
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    i cant get anything working at all my cpanel seems totaly dead.
     
  19. katz_global

    katz_global Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Oct 18, 2003
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Hosting from: Panama, Hong Kong, Singapore, Malays
    thanks for that, but I deleted the installd folder earlier thinking I would just fully reinstall it, so now upcp is toast anyway. I am waiting to gain access to the cp server. Everything is still timing out.
     
  20. novahosts

    novahosts Member

    Joined:
    Apr 13, 2005
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    i get this error when i try to start apache anyone know how 2 fix or reset apache to all defualts ? root@pro [/usr/local/cpanel]# /etc/rc.d/init.d/httpd start
    Syntax error on line 1069 of /usr/local/apache/conf/httpd.conf:
    Invalid command 'BytesLog', perhaps mis-spelled or defined by a module not included in the server configuration
    /etc/rc.d/init.d/httpd start: httpd could not be started
     
Loading...

Share This Page