unable to fetchmail using horde webmail

crazyaboutlinux

Well-Known Member
Nov 3, 2007
939
1
66
hi,

I am trying to fetchmail using horde webmail, & i could not success to fetchmail
here how i setup-ed account to fetchmail
1. From within Horde click on "Options" at the top of the page.
2. Under the section "Message Options" click on "Fetch Mail".
3. Click on "Edit your preferences for accessing other mail accounts."

4. Click "Create a New Account"
5. Select "IMAP/POP3 Mail Servers" from the drop-down menu.
6. Fill out the Form:
* Account's name: (This can be anything you'd like to enter)
* Protocol: change to IMAP (I have tried all protocals which are available here)
* Username: full email address you want to Fetch mail from ([email protected])
* Password: The password for the email address you are checking
* Server: webmail.yourdomain.com (This can be set to 'localhost' if the email account is on the same server)
* Remote Mailbox: Inbox
* Local Mailbox: Inbox(or, choose one of the folders you created in the 1st section of this tutorial)
* Check the first 2 boxes, "Get only new messages" and "Mark messages as seen"
7. Click SAVE
Please find below errors which i got from each protocals

Code:
[COLOR="red"]POP3[/COLOR]
Fetchmail: Fetched 0 messages from nilesh
Code:
[COLOR="red"]POP3 (self-signed certificate)[/COLOR]
Fetchmail: Cannot connect to the remote mail server: Can't open mailbox {webmail.yourdomain.com:110/pop3/novalidate-cert}: invalid remote specification
Code:
[COLOR="red"]POP3, no TLS[/COLOR]
Fetchmail: Fetched 0 messages from nilesh
Code:
[COLOR="red"]POP3 over SSL[/COLOR]
Fetchmail: Cannot connect to the remote mail server: Can't open mailbox {webmail.yourdomain.com:995/pop3/ssl}: invalid remote specification
Code:
[COLOR="red"]POP3 over SSL (self-signed certificate)[/COLOR]
Fetchmail: Cannot connect to the remote mail server: Can't open mailbox {webmail.yourdomain.com:995/pop3/ssl/novalidate-cert}: invalid remote specification
Code:
[COLOR="red"]IMAP[/COLOR]
Fetchmail: Fetched 0 messages from nilesh
Code:
[COLOR="red"]IMAP (self-signed certificate)[/COLOR]
Fetchmail: Cannot connect to the remote mail server: Can't open mailbox {webmail.yourdomain.com:143/imap/novalidate-cert}Inbox: invalid remote specification
Code:
[COLOR="red"]IMAP, no TLS[/COLOR]
Fetchmail: Fetched 0 messages from nilesh
Code:
[COLOR="red"]IMAP over SSL[/COLOR]
Fetchmail: Cannot connect to the remote mail server: Can't open mailbox {webmail.yourdomain.com:993/imap/ssl}Inbox: invalid remote specification
Code:
[COLOR="red"]IMAP over SSL (self-signed certificate)[/COLOR]
Fetchmail: Cannot connect to the remote mail server: Can't open mailbox {webmail.yourdomain.com:993/imap/ssl/novalidate-cert}Inbox: invalid remote specification
Code:
[COLOR="red"]POP3 (Auto Detect Protocols)[/COLOR]
Fetchmail: Fetched 0 messages from nilesh
Code:
[COLOR="red"]IMAP (Auto Detect Protocols) [/COLOR]
Fetchmail: Fetched 0 messages from nilesh
 
Last edited:

cPanelTristan

Quality Assurance Analyst
Staff member
Oct 2, 2010
7,607
42
348
somewhere over the rainbow
cPanel Access Level
Root Administrator
Please open up a ticket using the link in my signature or via WHM > Support Center > Contact cPanel and provide the ticket number here to expedite the process.
 

crazyaboutlinux

Well-Known Member
Nov 3, 2007
939
1
66
Just a question
is it possible to fetchmail of Gmail's ID using horde webmail ??

if so, please let me know the settings.
 
Last edited:

aeroweb

Well-Known Member
Jun 4, 2004
70
1
158
We am having the same issues with WHM 11.30.3 (build 5). I can't get Horde Fetchmail to connect using any of the protocols. The remote server (yahoo mail) supports both POP3 and IMAP over SSL and I have already tried all POP3 and IMAP options in the Horde Fetchmail configuration. I keep getting the following error:

Code:
Fetchmail: Cannot connect to the remote mail server: Can't open mailbox {pop.bizmail.yahoo.com:995/pop3/ssl}: invalid remote specification
We tried disabling our firewall as a possible solution but that did not help.

However connecting to the remote server (yahoo mail) using an email client such as Outlook works fine with both POP3 (995) and IMAP (993). Using pop.bizmail.yahoo.com when testing POP3 and imap.yahoo.com when testing IMAP.

Anyone find a fix for this yet?
 
Last edited: