Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

unable to receive email from ex-server

Discussion in 'E-mail Discussion' started by Stanleytiew, Feb 21, 2006.

  1. Stanleytiew

    Stanleytiew Well-Known Member

    Joined:
    May 9, 2005
    Messages:
    143
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    166
    I have just transfer my account from server A to server B, both are cpanel server and both are running Centos 3.6. After copying all the files from Server A to Server B, I deleted the account from server A. Domain name change are fully propagated and my web site is working well. I can send out email and receive email from anywbody EXCEPT FROM SERVER A. Email send from Server A to Server B will get an error message Internal Server Error and email stay in the outbox of my Microsoft Outlook. Email send from Server B to Server A will be bound back with the error message email address permanent error. I have root access for both server. Please help.
     
  2. brianoz

    brianoz Well-Known Member

    Joined:
    Mar 13, 2004
    Messages:
    1,146
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    168
    Location:
    Melbourne, Australia
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Sounds like your problem is that your emails are being delivered to the domains on the old server.

    Remove the old domains from the /etc/localhosts and put them in the /etc/remotehost file.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. Stanleytiew

    Stanleytiew Well-Known Member

    Joined:
    May 9, 2005
    Messages:
    143
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    166
    There is no /etc/localhosts and /etc/remotehost in my /etc folder. I found /etc/localdomains but the domain name is not in the list.
     
  4. brianoz

    brianoz Well-Known Member

    Joined:
    Mar 13, 2004
    Messages:
    1,146
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    168
    Location:
    Melbourne, Australia
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Sorry ... its localdomains and remotedomains, both in /etc.

    Not sure why they don't exist, that does sound broken. I'd definitely start by just deleting the old domains from the ex-server, that should enable you to email them.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. Stanleytiew

    Stanleytiew Well-Known Member

    Joined:
    May 9, 2005
    Messages:
    143
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    166
    I think the domains had been remove from /etc/localdomains when I deleted the domain from WHM. Normally it will work after removing it from ex-server but in this case it doesn't work. Now I found out something, the domain that failed is the parked domain. Is there any setting that I miss out
     
  6. chirpy

    chirpy Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2002
    Messages:
    13,470
    Likes Received:
    21
    Trophy Points:
    463
    Location:
    Go on, have a guess
    Do you have the domains on the old server still listed with old IP's on that server in the zone files in /var/named/* and the server using itself for DNS resolution in /etc/resolv.conf? If so, that could be one possible reason.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. Stanleytiew

    Stanleytiew Well-Known Member

    Joined:
    May 9, 2005
    Messages:
    143
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    166
    /var/named/* is clean and /etc/resolv.conf is not using this domain name.

    The domain that doesn't work is parked domain.
     
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice