The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Unable to send mail from within Webmail

Discussion in 'E-mail Discussions' started by D-Litz, Feb 4, 2009.

  1. D-Litz

    D-Litz Active Member

    Joined:
    Feb 4, 2009
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I have a few customers complaining that they can not send mail from within there webmail clients. We offer three of the clients, Horde, Squirrelmail and Roundcube.

    This does not seem to be effecting everybody, because I have a few of my own sites on this server and I have no problems sending webmail from with Horde or Squirrelmail.

    Currently running

    cPanel 11.24.4-C33795 - WHM 11.24.2 - X 3.9
    REDHAT Enterprise 5.3 i686 on standard

    We are using the CSF/LFD plugin as well as mod_security2

    Would like some help on fixing the problem if possible.

    Thank You


    Update:

    I did not check all of my own sites...bellow is a error I receive when attempting to send an email from within Horde. I do not have any other email address setup for this account, just using the main account username by default.

    This is exactly what I'm getting on customer accountants also.
     
    #1 D-Litz, Feb 4, 2009
    Last edited: Feb 4, 2009
  2. JawadArshad

    JawadArshad Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Apr 8, 2008
    Messages:
    447
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    18
    Location:
    PK
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Shift to stable from current cPanel build and this should fix it. See the thread below as well.

    http://forums.cpanel.net/showthread.php?p=473869
     
  3. D-Litz

    D-Litz Active Member

    Joined:
    Feb 4, 2009
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Thank You JPC, however that thread refers to Roundcube only. It appears this problem I am having is not Roundcube isolated...

    Switching from Current to Stable is not an option at this time for us.

    This was not a problem until a few days ago...Was there a cPanel update that broke something? Hard to tell. I may just have to turn off Webmail all together if there's no other permanent fix.
     
  4. larwilliams

    larwilliams Active Member

    Joined:
    Apr 14, 2008
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
  5. D-Litz

    D-Litz Active Member

    Joined:
    Feb 4, 2009
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Thanks, that appears to have fix the problem for now.
     
  6. stevebor1

    stevebor1 Member

    Joined:
    Jan 17, 2004
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Thank you. I had the same issue and was able to fix it with the method described above.
     
  7. Chodbag

    Chodbag Registered

    Joined:
    Apr 28, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Can't send emails from Horde

    Hi there, I am unable to reply to emails that were received using Horde. I always get the following error message:

    There was an error sending your message: Failed to add recipient: person_I_am_replying_to@blahblahblah.co.uk [SMTP: Invalid response code received from server (code: 550, response: Verification failed for <my_email@address.co.uk> No Such User Here Sender verify failed)]

    Any suggestions very welcome.

    Thanks
    Nick
     
  8. crazyaboutlinux

    crazyaboutlinux Well-Known Member

    Joined:
    Nov 3, 2007
    Messages:
    938
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    It turns out that the From address that you set in Horde was causing the problem.
    Log into Horde, click on Options at the top, Personal Information
     
  9. activa

    activa Well-Known Member

    Joined:
    May 23, 2006
    Messages:
    204
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Morocco
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Re: Can't send emails from Horde

    i have run in the same probleme , i have found the fallowing solution :

    edit the valiases file for the domain and add the user name inside it

    replace your-domain.com with domain account that have the probleme
    normally you will find the fallowing content
    chang it to

    replace replace username with the account username
     
Loading...

Share This Page