The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

unable to send mail in pine

Discussion in 'E-mail Discussions' started by sloop, Jul 15, 2003.

  1. sloop

    sloop Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    May 4, 2003
    Messages:
    68
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    north carolina
    Hi. Yesterday I upgraded my server to WHM 7.2 and since then haven't been able to send mail out in pine. I edited /etc/pine.conf and added "localhost/novalidate-cert" as the smtp server, as suggested on this forum recently as a exim4 fix. But now when I try to send mail out in pine, pine just gives me this error:

    [Mail not sent: email client.]


    Does anyone know how to interpret this? What is my next step in troubleshooting it? thanks

    Mark

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  2. jsteel

    jsteel Well-Known Member

    Joined:
    Jul 4, 2002
    Messages:
    646
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Atlanta, GA
    Interesting on the message. We've had a couple of users using Eudora as their remote mail client and they have been getting an error of '550 mail client', and nothing gets sent.

    I'd love to know what the 'mail client' error is all about.

    One other things, I believe pine uses the 'mail' binary. Be sure it has o+rx on it.

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  3. sloop

    sloop Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    May 4, 2003
    Messages:
    68
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    north carolina
    I think pine uses the 'mail' binary or maybe the sendmail binary (which is symlinked to the exim binary). But when an smtp-server is configured in pine.conf, it should try talking SMTP to that server.

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  4. sloop

    sloop Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    May 4, 2003
    Messages:
    68
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    north carolina
    Fixed it.

    When using IMAP in pine, the IMAP server sees the connection as coming from 127.0.0.1 (localhost) and adds that to /etc/relayhosts. However, exim was seeing the connection for SMTP as coming from my "regular" IP address (64.x.x.x), which is not permitted to relay. I manually added this address on the "hostlist relay_hosts" line in /etc/exim.conf..restarted exim .. and it seems to be working fine now

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  5. btwatts

    btwatts Active Member

    Joined:
    Jun 26, 2003
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Relay localhost?

    Is it wise to allow localhost to relay like this?
     
  6. btwatts

    btwatts Active Member

    Joined:
    Jun 26, 2003
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
Loading...

Share This Page