unrouteable mail domain "any outside .com"

InternetPEI

Well-Known Member
May 26, 2003
102
0
166
I enabled PHPSuexec last night on the nobody sending mail issue, and now some of my scripts wont send mail, examples: image hosting site that emailed the links, and aplusbill to name a few.. Is there any fix to make these work again?

This is an example error with one of the bounced emails from the image hosting script.

Thanks for your help/suggestions.
Jason

This message was created automatically by mail delivery software.

A message that you sent could not be delivered to one or more of its
recipients. This is a permanent error. The following address(es) failed:

[email protected]
unrouteable mail domain "gmail.com"

------ This is a copy of the message, including all the headers. ------
 

chirpy

Well-Known Member
Verifed Vendor
Jun 15, 2002
13,462
25
473
Go on, have a guess
You would need to check the exim_mainlog when you try and send an email. Also check if /etc/eximmaitrap exists and if it does, delete it. Then set eximmailtrap=0 in /var/cpanel/cpanel.config
 

InternetPEI

Well-Known Member
May 26, 2003
102
0
166
Hi,

Still doing it :(

I removed the eximmailtrap, removed the xmailer headers and also the cpanel.config was set to 0.

When looking at the logs, it says the user nobody isnt allowed to send.


(Since I disabled nobody in tweak settings)

Is there anyway to get these scripts to allow mail to be sent?

Current ones I know of that cant send from the server are phpBB2, my custom image hosting script, aplusbill..

I can open up my email and can send fine, just since disabling nobody, server software cant send :(

Any further suggestions?

Thanks Jason
 

mrskippy

Active Member
Aug 11, 2006
26
0
151
I'm having the same problems, how do I do the compile?

I have been having strange stuff like this happen all day. These problems weren't happen last night.
 

InternetPEI

Well-Known Member
May 26, 2003
102
0
166
Thanks sparek-3, that did the trick :)

Mrskippy, do a reboot yet? Did you make any changes lately?
 

mrskippy

Active Member
Aug 11, 2006
26
0
151
The problem is my server won't connect to any server on the outside (same with e-mail, I can send mail to the server, but not from it). Basically, I can visit my server (Web sites, WHM, etc), but my server can't call out.