Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

upcp failure - migrate_local_ini_to_php_ini

Discussion in 'General Discussion' started by aligonen, Nov 21, 2017.

Tags:
  1. aligonen

    aligonen Member

    Joined:
    Jan 24, 2012
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    51
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    My update problem, please help me

    cPanel & WHM update failure in upcp script ?


    Log report is :
    [2017-11-20 21:35:29 +0300] E [/usr/local/cpanel/scripts/migrate_local_ini_to_php_ini] The “/usr/local/cpanel/scripts/migrate_local_ini_to_php_ini” command (process 10304) reported error number 255 when it ended.
     
  2. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    41,502
    Likes Received:
    1,616
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    Could you run the command below and let us know the output?

    Code:
    /scripts/migrate_local_ini_to_php_ini --run --verbose
    Thank you.
     
    #2 cPanelMichael, Nov 21, 2017
    Last edited: Nov 22, 2017
  3. aligonen

    aligonen Member

    Joined:
    Jan 24, 2012
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    51
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Migrate each installed PHP’s …/etc/php.d/local.ini to …/etc/php.ini.

    This is needed because EasyAapache 4 no longer utilizes local.ini file.

    Options:
    --help this screen
    --run perform the migration
    --verbose Enable verbose output

    Thank you
     
  4. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    41,502
    Likes Received:
    1,616
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    I apologize, here's the full command you need to run:

    Code:
    /scripts/migrate_local_ini_to_php_ini --run --verbose
    Thank you.
     
  5. aligonen

    aligonen Member

    Joined:
    Jan 24, 2012
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    51
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Processing ea-php54 …
    No local.ini.
    … done!
    Processing ea-php55 …
    No local.ini.
    … done!
    Processing ea-php56 …
    No local.ini.
    … done!
    Processing ea-php70 …
    No local.ini.
    … done!
    Processing ea-php71 …
    Cpanel::Exception::FeatureNotEnabled/(XID mvmdpc) The “ea-php71” package does not provide an executable binary.
    at /usr/local/cpanel/Cpanel/Exception/CORE.pm line 336.
    Cpanel::Exception::create("FeatureNotEnabled", "The \x{e2}\x{80}\x{9c}[_1]\x{e2}\x{80}\x{9d} package does not provide an executable binary.", ARRAY(0x23dae58)) called at /usr/local/cpanel/Cpanel/Exception.pm line 46
    Cpanel::Exception::__ANON__(__CPANEL_HIDDEN__, __CPANEL_HIDDEN__, ARRAY(0x23dae58)) called at /usr/local/cpanel/Cpanel/ProgLang/Supported/php.pm line 318
    Cpanel::ProgLang::Supported::php::get_package(Cpanel::ProgLang::Supported::php=HASH(0x23db668), "package", "ea-php71") called at /usr/local/cpanel/Cpanel/ProgLang/Supported/php/Ini.pm line 233
    Cpanel::ProgLang::Supported::php::Ini::new("Cpanel::ProgLang::Supported::php::Ini", "lang", Cpanel::ProgLang::Supported::php=HASH(0x23db668), "package", "ea-php71") called at /usr/local/cpanel/Cpanel/ProgLang/Supported/php.pm line 369
    Cpanel::ProgLang::Supported::php::get_ini(Cpanel::ProgLang::Supported::php=HASH(0x23db668), "package", "ea-php71") called at /scripts/migrate_local_ini_to_php_ini line 44
    scripts::migrate_local_ini_to_php_ini::run("--run", "--verbose") called at /scripts/migrate_local_ini_to_php_ini line 27
    [root@s1 ~]#
     
  6. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    41,502
    Likes Received:
    1,616
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    It looks like this is due to an incomplete PHP 7.1 installation. Could you run the command below and let us know the output?

    Code:
    rpm -qa|grep php71
    Thank you.
     
  7. aligonen

    aligonen Member

    Joined:
    Jan 24, 2012
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    51
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    ea-php71-runtime-7.1.11-1.1.1.cpanel.x86_64
    ea-php71-php-common-7.1.11-1.1.3.cpanel.x86_64
    ea-php71-php-zip-7.1.11-1.1.3.cpanel.x86_64
    ea-php71-php-mbstring-7.1.11-1.1.3.cpanel.x86_64
     
  8. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    41,502
    Likes Received:
    1,616
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    You will need to remove those RPMs with the following commands:

    Code:
    rpm -e --nodeps ea-php71-runtime-7.1.11-1.1.1.cpanel.x86_64
    rpm -e --nodeps ea-php71-php-common-7.1.11-1.1.3.cpanel.x86_64
    rpm -e --nodeps ea-php71-php-zip-7.1.11-1.1.3.cpanel.x86_64
    rpm -e --nodeps ea-php71-php-mbstring-7.1.11-1.1.3.cpanel.x86_64
    Or, if you want to install PHP 7.1, run the following command:

    Code:
    yum install ea-php71
    Thank you.
     
  9. aligonen

    aligonen Member

    Joined:
    Jan 24, 2012
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    51
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I try, thanks for your help.

    Best Regards
     
Loading...

Share This Page