The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

upcp taking the servers down

Discussion in 'General Discussion' started by yapluka, May 22, 2007.

  1. yapluka

    yapluka Well-Known Member

    Joined:
    Dec 24, 2003
    Messages:
    301
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    France
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I tried to open a ticket but got an Internal Server error on the page https://tickets.cpanel.net/submit/index.cgi :(

    Am I the only one affected by the last cpanel update ? Looks like it's the same problem already reported here regarding the image::button. Problem is the upcp made my servers become unresponsive for a good while due to a very high load (up to 280+ on a PentiumD 915 with 2gb ram) while running this process :

    6376 root 18 0 2602m 892m 236 D 3.0 91.1 0:16.48 /usr/bin/perl /usr/local/cpanel/bin/cpcpan_check_installed Image::Butt

    Then this one :
    31712 root 18 0 2591m 924m 360 D 2.7 94.4 0:18.06 /usr/bin/perl Makefile.PL

    One of my servers even crashed and had to be rebooted.

    I temp disabled the auto-update on all servers running cpanel 11 but I hope a prompt resolution...
     
  2. BryanSD

    BryanSD Member

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I'm having many problems tonight. Any chance you're running on CENTOS 4.5? This is just darn frustrating...
     
  3. yapluka

    yapluka Well-Known Member

    Joined:
    Dec 24, 2003
    Messages:
    301
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    France
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Yes, all my servers are running Centos 4.5 and yes, that's definitely frustrating :(
     
  4. nickp666

    nickp666 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 28, 2005
    Messages:
    770
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    /dev/null
    I'm getting the same on 2 centos 4.5 boxes as well, I have opened a ticket
     
  5. rone

    rone Well-Known Member

    Joined:
    Jan 14, 2007
    Messages:
    179
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    The Netherlands
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Running:

    /scripts/installmagick
    /usr/local/cpanel/bin/checkperlmodules
    /scripts/upcp

    solved all mine problems (also centO S4.5)
     
  6. yapluka

    yapluka Well-Known Member

    Joined:
    Dec 24, 2003
    Messages:
    301
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    France
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    /scripts/installimagemagick was not a good idea as I was having the same issue with the perl process taking up all the memory.
    A manual uninstall then reinstall of imagemagick did do the trick. Today's gonna be a busy day :rolleyes:
     
  7. whitewlf

    whitewlf Member

    Joined:
    Jan 14, 2006
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Having same Image::ButtonMaker issue

    But to add to it, I am getting yum complaining and stopping all OS updates due to:

    Error: Missing Dependency: libmysqlclient.so.14 is needed by package perl-DBD-MySQL
    Error: Missing Dependency: libmysqlclient.so.14 is needed by package dovecot
    Error: Missing Dependency: libmysqlclient.so.14(libmysqlclient_14) is needed by package dovecot
    Error: Missing Dependency: libmysqlclient_r.so.14 is needed by package MySQL-python
    Error: Missing Dependency: libmysqlclient_r.so.14(libmysqlclient_14) is needed by package MySQL-python

    I ended up manually updating and excluding those files to get the rest of the system updated, which it is doing currently... Tried a manual symbolic link duplicating libmysqlclient_r.so.14 from libmysqlclient_r.so.15, but that didn't help. Cpanel's exclusion of mysql from yum is not going to allow updating mysql, and I fear creating massive problems by trying to force install it in there, obviously.

    But the image::button problem is there for me too, and high load for no reason.

    WHM 11.1.0 cPanel 11.2.14-C12311
    CENTOS Enterprise 4.5 i686 - WHM X v3.1.0, MySql 5.0.27, php 5.1.6

    Yum completed the rest of the files just now, btw. But it still has the mysql dependency errors.

    /scripts/installimagemagick failed just now, too.

    make: *** [Magick.o] Error 1
    JCRISTY/PerlMagick-6.32.tar.gz
    /usr/bin/make -- NOT OK

    CPAN: YAML loaded ok (v0.62)
    Running make install
    Make had returned bad status, install seems impossible
    perlmod--Install done
    ImageMagick installed ok
    ImageMagick installed ok

    Though the other two /usr/local/cpanel/bin/checkperlmodules
    /scripts/upcp completed without errors, except for the yum updates above.
     
Loading...

Share This Page