The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Upgrade Problem to 11.15.0-CURRENT_17483

Discussion in 'General Discussion' started by isputra, Oct 6, 2007.

  1. isputra

    isputra Well-Known Member

    Joined:
    May 3, 2003
    Messages:
    576
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Mbelitar
    Hi,

    Right now my upgarde proccess still running at dots level :
    ........
    ........
    ........
    ........
    ........
    ........

    It's been 30 minutes and still the upgrade not completed.

    I have open another shell windows and saw using top :

    -------------------------------
    24382 root 25 0 5760 3872 1312 R 11.0 0.4 5:50.35 perl ./conf.pl
    1952 root 16 0 0 0 0 S 3.7 0.0 439:54.14 [kjournald]
    8054 root 16 0 1940 1112 820 R 0.3 0.1 0:02.20 top c
    1 root 16 0 3028 148 120 S 0.0 0.0 27:49.30 init [3]
    2 root 34 19 0 0 0 S 0.0 0.0 14:03.01 [ksoftirqd/0]
    3 root 5 -10 0 0 0 S 0.0 0.0 70:18.47 [events/0]
    4 root 10 -10 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.01 [khelper]
    5 root 15 -10 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 [kacpid]
    21 root 5 -10 0 0 0 S 0.0 0.0 55:31.68 [kblockd/0]
    42 root 12 -10 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 [aio/0]
    22 root 15 0 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 [khubd]
    41 root 15 0 0 0 0 S 0.0 0.0 98:37.89 [kswapd0]
    188 root 25 0 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 [kseriod]
    310 root 6 -10 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 [ata/0]
    315 root 16 0 0 0 0 S 0.0 0.0 224:01.99 [kjournald]
    1343 root 6 -10 3248 116 112 S 0.0 0.0 0:00.03 udevd
    1775 root 6 -10 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 [kauditd]
    1914 root 6 -10 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 [kmirrord]
    1947 root 15 0 0 0 0 S 0.0 0.0 195:58.54 [kjournald]
    1948 root 15 0 0 0 0 S 0.0 0.0 0:01.16 [kjournald]
    1949 root 16 0 0 0 0 S 0.0 0.0 242:40.29 [kjournald]
    1950 root 15 0 0 0 0 S 0.0 0.0 74:04.13 [kjournald]
    1951 root 16 0 0 0 0 S 0.0 0.0 259:24.43 [kjournald]
    2391 root 16 0 3464 228 184 S 0.0 0.0 97:49.83 cpuspeed -d -n
    2780 root 15 0 2672 268 112 S 0.0 0.0 0:28.71 /usr/sbin/smartd
    2789 root 18 0 2048 4 0 S 0.0 0.0 0:00.00 /usr/sbin/acpid
    2799 root 16 0 5704 272 172 S 0.0 0.0 0:00.10 /usr/sbin/sshd
    2812 root 17 0 2644 4 0 S 0.0 0.0 0:00.12 xinetd -stayalive -pidfile /var/run/xinetd.pid
    3468 dbus 16 0 3056 4 0 S 0.0 0.0 0:00.04 dbus-daemon-1 --system
    3503 root 18 0 1528 4 0 S 0.0 0.0 0:00.00 /usr/sbin/portsentry -tcp
    3697 root 17 0 4364 4 0 S 0.0 0.0 0:00.01 login -- root
    3698 root 18 0 2968 4 0 S 0.0 0.0 0:00.00 /sbin/mingetty tty2
    4431 root 16 0 4536 4 0 S 0.0 0.0 0:00.07 -bash
    ---------------------------------------

    It's look like perl ./conf.pl give me this problem.

    Anyone can help me ?
     
  2. isputra

    isputra Well-Known Member

    Joined:
    May 3, 2003
    Messages:
    576
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Mbelitar
    When i do trace for perl ./conf.pl i saw a lot of :

    -----------------------------
    --- SIGCHLD (Child exited) @ 0 (0) ---
    close(4) = 0
    rt_sigaction(SIGINT, {SIG_IGN}, {SIG_DFL}, 8) = 0
    rt_sigaction(SIGQUIT, {SIG_IGN}, {SIG_DFL}, 8) = 0
    waitpid(6661, [{WIFEXITED(s) && WEXITSTATUS(s) == 1}], 0) = 6661
    rt_sigaction(SIGINT, {SIG_DFL}, NULL, 8) = 0
    rt_sigaction(SIGQUIT, {SIG_DFL}, NULL, 8) = 0
    read(3, "", 4) = 0
    close(3) = 0
    read(0, "", 4096) = 0
    write(1, "\33[37;1mSquirrelMail Configuratio"..., 457) = 457
    pipe([3, 4]) = 0
    clone(child_stack=0, flags=CLONE_CHILD_CLEARTID|CLONE_CHILD_SETTID|SIGCHLD, child_tidptr=0xb7f41708) = 6662
    --- SIGCHLD (Child exited) @ 0 (0) ---
     
  3. katmai

    katmai Well-Known Member

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    526
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Brno, Czech Republic
    kill it, then /scripts/upcp --force.
     
  4. isputra

    isputra Well-Known Member

    Joined:
    May 3, 2003
    Messages:
    576
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Mbelitar
    Hi..

    Thanks for your reply. Kill the perl script and do /scripts/upcp --force give me same result.
    But if i use upcp without --force give me no error.
     
  5. isputra

    isputra Well-Known Member

    Joined:
    May 3, 2003
    Messages:
    576
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Mbelitar
    Upgrade it to cPanel 11.15.0-C17588 still have this problem.

    It's look like Squirrelmail update problem.
     
  6. cPanelKenneth

    cPanelKenneth cPanel Development
    Staff Member

    Joined:
    Apr 7, 2006
    Messages:
    4,461
    Likes Received:
    22
    Trophy Points:
    38
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Do you perchance have a custom Squirrelmail install/config? The reason I ask is the only conf.pl file I could find on a standard cpanel server is:

    root@mundane [~]# find / -name 'conf.pl'
    /usr/local/cpanel/base/3rdparty/squirrelmail/config/conf.pl
    root@mundane [~]#


    If you do have a custom Squirrelmail install, try disabling it for the UPCP to complete.
     
  7. isputra

    isputra Well-Known Member

    Joined:
    May 3, 2003
    Messages:
    576
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Mbelitar
    :D Thanks cpanelkenneth, now upcp works like before.
     
Loading...

Share This Page