The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Upgrade WHM and cpanel

Discussion in 'Workarounds and Optimization' started by proogammer, Mar 20, 2012.

  1. proogammer

    proogammer Member

    Joined:
    Dec 19, 2011
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    There is new version of cpanel out it is 11.32 and I have version 11.30.6

    Now I want to upgrade to 11.30.6, how to do it?

    I ran the upgrade from WHM->cPanel->Upgrade To Latest Version but it didn't upgrade cpanel to 11.32 it is still 11.30.6
     
  2. cPanelTristan

    cPanelTristan Quality Assurance Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Oct 2, 2010
    Messages:
    7,623
    Likes Received:
    21
    Trophy Points:
    38
    Location:
    somewhere over the rainbow
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    The cPanel & WHM versions are listed here for each tier:

    Downloads - cPanel Inc.

    If you are on RELEASE or STABLE, then 11.32 isn't yet available. You would need to change your tier in WHM > Update Preferences area to either CURRENT or EDGE to be able to update to 11.32.

    Thanks!
     
    Arash Mehmandoost likes this.
  3. proogammer

    proogammer Member

    Joined:
    Dec 19, 2011
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Thanks it worked now.
     
  4. zitrox

    zitrox Member

    Joined:
    Mar 28, 2008
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    on your release page it shows 11.32 released: Software Releases - cPanel Inc.
    When can we expect the 11.32 for RELEASE Update Preference? And how to upgrade DNS Only Servers to 11.32, the are running on STABLE but there is no Option to Change this to RELEASE or CURRENT.

    Thank you!
     
  5. cPanelTristan

    cPanelTristan Quality Assurance Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Oct 2, 2010
    Messages:
    7,623
    Likes Received:
    21
    Trophy Points:
    38
    Location:
    somewhere over the rainbow
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I've already provided the link for the various tiers and their version:

    Downloads - cPanel Inc.

    If your tier does not yet have 11.32 listed, then it is not yet using 11.32. We have a releases mailing list you could subscribe to for viewing the releases when they occur:

    The Releases Archives

    As for DNS only, it doesn't use the same tiers as cPanel & WHM.
     
  6. TheVisitors

    TheVisitors Active Member

    Joined:
    Mar 19, 2012
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Any general idea (best guess) on when 11.32 will be stable ? (stable release)
     
  7. cPanelDon

    cPanelDon cPanel Quality Assurance Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Nov 5, 2008
    Messages:
    2,557
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Houston, Texas, U.S.A.
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Twitter:
    cPanel and cPanel DNS ONLY use the same tiers (as of version 11.30 and later); however, because cPanel DNS ONLY does not yet have the Update Preferences area in WHM, you must apply the tier change manually via CLI/SSH access.

    As a long term solution, I recommend submitting a feature request asking for the Update Preferences interface to be added to WHM on cPanel DNS ONLY.

    As a short term solution, edit the CPANEL= entry in /etc/cpupdate.conf to use the desired TIER, such as edge, current, release, or stable, where each TIER corresponds to the versions shown at http://go.cpanel.net/builds.

    Here is what the specific entry would look like if you switched your TIER to current:
    Code:
    # grep "^CPANEL=" /etc/cpupdate.conf
    CPANEL=current
    
    There will be other entries in the file, but you need only change "CPANEL=" to the desired TIER.
     
Loading...

Share This Page