upgraded whm/cpanel and now server is stuck at grub

PeppaPigKilla

Member
May 15, 2020
7
5
3
uk
cPanel Access Level
Root Administrator
Hello

So i updated my server today and when it went to reboot it never came back online.
My provider OVH got onto it and managed to get it back online using rescue mode.

The only error message they gave me to say whats happened is

Here are the details of the operation performed:
The server gets stuck during the boot phase, with the message:
(Grub >)
A restart on the standard OVH kernel ('netboot') does not correct the
situation.

Actions:
Rebooting the server to "rescue" mode (Linux)

result:
Boot OK. Rescue mode accessible.

recommendations:
Configuration / error to be corrected by the customer
The only thing i have done is upgrade whm so I'm lead to think this is the issue, does anyone know how to resolve this ?
 

PeppaPigKilla

Member
May 15, 2020
7
5
3
uk
cPanel Access Level
Root Administrator
I don't really know what im doing but ive found out its something to do with modules not loading and these are the culprits

May 15 21:28:50 rescue.ovh.net systemd-modules-load[1439]: Failed to find module 'fuse'
May 15 21:28:50 rescue.ovh.net systemd-modules-load[1439]: Failed to find module 'ipmi_devintf'
May 15 21:28:50 rescue.ovh.net systemd-modules-load[1439]: Failed to find module 'ipmi_msghandler'
May 15 21:28:50 rescue.ovh.net systemd-modules-load[1439]: Failed to find module 'ipmi_poweroff'
May 15 21:28:50 rescue.ovh.net systemd-modules-load[1439]: Failed to find module 'ipmi_si'
May 15 21:28:50 rescue.ovh.net systemd-modules-load[1439]: Failed to find module 'ipmi_watchdog'
May 15 21:28:50 rescue.ovh.net systemd[1]: systemd-modules-load.service: main process exited, code=exited, status=1/FAILURE
May 15 21:28:50 rescue.ovh.net systemd[1]: Failed to start Load Kernel Modules.
May 15 21:28:50 rescue.ovh.net systemd[1]: Unit systemd-modules-load.service entered failed state.
 

cPanelLauren

Product Owner
Staff member
Nov 14, 2017
13,297
1,251
313
Houston
This issue isn't related to cPanel & WHM - this occurred when you rebooted and the server's installed kernel was updated. This is something you'll need to work with your provider to resolve.
 

cPanelLauren

Product Owner
Staff member
Nov 14, 2017
13,297
1,251
313
Houston
It's vague because it's not something we can provide assistance for and it's best managed with your provider or someone who has direct access to the server. Either way glad to see you were able to find a resolution.