Uploading New Website Confusion

dodo225

Registered
Apr 25, 2019
4
0
1
abidjan
cPanel Access Level
Root Administrator
Hello,
I am a beginner on cpanel, my mission was to design a website and put it online. I finish with the design and I have difficulties to put on line. I am using filezilla as an FTP client. The easiest way is to choose a computer from my computer to the server. The files are good in public_html, but when I am my domain name in the browser, nothing is displayed. Could you help me, I think it's a configuration problem. Help me please !!!! I am discouraged.
 

cPanelLauren

Forums Analyst II
Staff member
Nov 14, 2017
9,054
766
263
Houston
Hello,
I am a beginner on cpanel, my mission was to design a website and put it online. I finish with the design and I have difficulties to put on line. I am using filezilla as an FTP client. The easiest way is to choose a computer from my computer to the server. The files are good in public_html, but when I am my domain name in the browser, nothing is displayed. Could you help me, I think it's a configuration problem. Help me please !!!! I am discouraged.
Is your domain pointed to the server? What happens when you use the browser to view the site, do you get an error of any sort?
 

dodo225

Registered
Apr 25, 2019
4
0
1
abidjan
cPanel Access Level
Root Administrator
Thank you for your reply. Indeed, my domain is not redirected to the server and I do not know how to do it could you help me this way. In addition, I think that even if it has not been done yet, I should be able to access my site by putting mydomain.com/~username?when I do it in the browser, nothing is displayed.
 

dodo225

Registered
Apr 25, 2019
4
0
1
abidjan
cPanel Access Level
Root Administrator
Votre domaine est-il dirigé vers le serveur? Que se passe-t-il lorsque vous utilisez le navigateur pour afficher le site, obtenez-vous une erreur quelconque?
Merci pour votre réponse. En effet, mon domaine n'est pas redirigé vers le serveur et je ne sais pas comment le faire. Pourriez-vous m'aider de cette façon. De plus, je pense que même si cela n'a pas encore été, je devrais pouvoir accéder à mon site en mettant mydomain.com/~username?Lorsque je fais dans le navigateur, rien ne s'affiche.
 
Last edited by a moderator:

cPanelLauren

Forums Analyst II
Staff member
Nov 14, 2017
9,054
766
263
Houston
Hello @dodo225

First you need to point the domain to your server, which means you'll need to log in at the registrar where you registered the domain and set up custom nameservers or add an A record with your server's IP address.

The most optimal setup would be to point the nameservers to the server and host DNS locally. We have a step by step guide here: How to Set Up Nameservers in a cPanel Environment - cPanel Knowledge Base - cPanel Documentation

Once the nameservers are pointed to the server, pending the data for your site is present in the document root for the domain the site should begin to resolve as expected.
 

dodo225

Registered
Apr 25, 2019
4
0
1
abidjan
cPanel Access Level
Root Administrator
Bonjour @dodo225

Tout d'abord, vous devez pointer le domaine sur votre serveur, ce qui signifie que vous devez vous connecter au registraire auprès duquel vous avez enregistré le domaine et configurer des serveurs de noms personnalisés ou ajouter un enregistrement A avec l'adresse IP de votre serveur.

La configuration la plus optimale serait de diriger les serveurs de noms vers le serveur et d’héberger le DNS localement. Nous avons un guide étape par étape ici: Comment configurer des serveurs de noms dans un environnement cPanel - Base de connaissances cPanel - Documentation de cPanel

Une fois que les serveurs de noms sont pointés sur le serveur, en attendant que les données de votre site soient présentes dans la racine du document du domaine, le site doit commencer à se résoudre comme prévu.




Merci pour votre réponse, je vais essayer ce que vous m'avez conseillé (normalement dans le contrat, c'est l'hôte qui est censé le faire, mais je vais regarder cela). Mais même si cela n’a pas encore été fait, je devrais pouvoir accéder à mon site en entrant via le navigateur mydomain / ~ nomutilisateur puisque je mets déjà le fichier de mon site en public_html?

the folder of my site is already in the public_html I should be able to reach the site by entering my domainname / ~ username?
 
Last edited by a moderator: