The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Urgent: Can't Receive E-Mail - Any Troubleshooting Measures?

Discussion in 'E-mail Discussions' started by bdawgxl, Dec 26, 2004.

  1. bdawgxl

    bdawgxl Member

    Joined:
    Dec 26, 2004
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hello,

    All of a sudden, I cannot receive email on my server (which uses cPanel). I can send e-mail, but nothing will receive.

    Additionally, it's not being stored on some pop account or something - I legitimately cannot receive the email. Yet, it does NOT bounce back to the sender.

    Can someone please help?
     
  2. dezignguy

    dezignguy Well-Known Member

    Joined:
    Sep 26, 2004
    Messages:
    534
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    check your mail log and see if mail is actually coming into your server...

    Maybe you have blackhole setup and disabled the default account? So all mail not being sent to actual accounts is just blackholed?
     
  3. bdawgxl

    bdawgxl Member

    Joined:
    Dec 26, 2004
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I don't believe it's coming in.

    I received "bounce backs" about 24 hours after sending the mail...
     
  4. bdawgxl

    bdawgxl Member

    Joined:
    Dec 26, 2004
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Oh, the black hole thing is turned off...it still doesn't work.
     
  5. PlanetHosted1

    PlanetHosted1 Member

    Joined:
    Aug 10, 2004
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I am also receive this on BOTH of my cpanel servers which where automatically updated last night to 9.9.9-R14. I reverted back to 9.9.9-S14 but it didnt chance. I read on another thread it may be because exim.pl got deleted in the update but I will take a look at this shortly.

    Jeff
     
  6. casey

    casey Well-Known Member

    Joined:
    Jan 17, 2003
    Messages:
    2,303
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    If there is trouble, it will find me
    You really should send yourself a message from an off-server account and just check the logs to see what happens to the message:

    tail -f /var/log/exim_mainlog
     
  7. PlanetHosted1

    PlanetHosted1 Member

    Joined:
    Aug 10, 2004
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Even sending from an seperate server account didnt come through. An Exim recompile should solve the problem as it did for me.

    Jeff
     
  8. bdawgxl

    bdawgxl Member

    Joined:
    Dec 26, 2004
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    How does one do that?
     
  9. casey

    casey Well-Known Member

    Joined:
    Jan 17, 2003
    Messages:
    2,303
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    If there is trouble, it will find me
    /scripts/exim4

    but what is the error you are getting in exim_mainlog or exim_paniclog?
     
  10. bdawgxl

    bdawgxl Member

    Joined:
    Dec 26, 2004
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Recompiling exim did not work.
     
  11. casey

    casey Well-Known Member

    Joined:
    Jan 17, 2003
    Messages:
    2,303
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    If there is trouble, it will find me
    I didn't think it would. You're going to have to find the problem in the logs.
     
  12. dezignguy

    dezignguy Well-Known Member

    Joined:
    Sep 26, 2004
    Messages:
    534
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    perhaps you're having dns problems then?

    Check your domain at dnsreport.com
     
  13. GOT

    GOT Get Proactive!

    Joined:
    Apr 8, 2003
    Messages:
    900
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Norfolk, VA
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Just to clarify someone else's sugegstion, you should open a shell session and do this:

    tail -f /var/log/exim_mainlog

    Then send yourself a message to the server from an off server email server (you isp, perhaps?)

    The read what the log spits out at you when the message is attempted to be delivered.

    If nothing comes up in the logs, then it is liekly a DNS problem as someone else sugegsted.

    If you get some feedback when the message comes in, then that should help point you in the direction to look.

    You could also post here what the logs say when it tried to deliver the message and someone might be able to help interpret it for you.
     
  14. parser

    parser Member

    Joined:
    Aug 22, 2003
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Israel
    ITS BUG OF CPANEL !!!!!!!!!!!!
    cppop is not correct.
     
  15. bdawgxl

    bdawgxl Member

    Joined:
    Dec 26, 2004
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I have no idea what to look for in those logs...nothing suggests an error, but I honestly wouldn't know. Also, DNSreport.com gave me the following message for the e-mail I'm testing:

    I've tried emailing from my GMAIL account - I get a "delivery delayed" message exactly 24 hours or so after sending...it's not right away.
     
  16. GOT

    GOT Get Proactive!

    Joined:
    Apr 8, 2003
    Messages:
    900
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Norfolk, VA
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Well, like I said, if you do not know how to read them, then post what they show...

    What you pasted is not from the exim_mainlog...
     
  17. bdawgxl

    bdawgxl Member

    Joined:
    Dec 26, 2004
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    That's what the mainlog says now...before I got actual messages.

    I also don't recognize any of those IPs.
     
  18. GOT

    GOT Get Proactive!

    Joined:
    Apr 8, 2003
    Messages:
    900
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Norfolk, VA
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
  19. bdawgxl

    bdawgxl Member

    Joined:
    Dec 26, 2004
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I took the advice in that thread (set the default to "fail") and restarted exim, cppop - nothing works.

    I can send, I just can't receive anything.
     
  20. GOT

    GOT Get Proactive!

    Joined:
    Apr 8, 2003
    Messages:
    900
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Norfolk, VA
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    By receive, do you mean that you cannot download it? Have you verified if you are getting mail into your inbox file?

    Mail is delivered to /home/user/mail/domain.com/account/inbox file

    If your inbox file is zero bytes, then the mail is not getting delivered properly and it is an exim problem. If the file is more than 1000 bytes or so, then you actually are having a problem with POP.

    You could also check your mail via webmail.
     
Loading...

Share This Page