The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Urgent!!! Pure-ftpd Cant Log To Ftp !!!

Discussion in 'General Discussion' started by bsasninja, Aug 19, 2007.

  1. bsasninja

    bsasninja Well-Known Member

    Joined:
    Sep 2, 2004
    Messages:
    528
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I was using WHM 11.2.0 cPanel 11.6.0-R15076 version in one of my servers and pureftpd stopped. Whm status was green (running)service but all accounts of the server gaves 530 authentication error.
    So I did the following:

    service pure-ftpd restart -> gives ok, but nothing happens
    /etc/init.d/pureftpd restart -> gives ok, but nothing happens
    restart service from whm -> gives ok, but nothing happens
    syncronize ftp passwords from whm -> gives ok, but nothing happens
    /scripts/ftpup --force -> gives ok, but nothing happens

    Then I did /scripts/upcp --force and now I have latest cpanel version WHM 11.2.0 cPanel 11.10.0-R16448.
    Then again /scripts/ftpup --force again but the problem is still present.

    How can I fix this my customers cant log to ftp and I´m receiving complaints!!

    Thanks!
     
    #1 bsasninja, Aug 19, 2007
    Last edited: Aug 19, 2007
  2. bsasninja

    bsasninja Well-Known Member

    Joined:
    Sep 2, 2004
    Messages:
    528
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Fixed, I just uncommented the line at /etc/pure-ftpd.conf
    UnixAuthentication yes

    This is very weird, I never touched this before :confused: also I have a lot of server with this feature commented and they are working fine.

    At least its fixed, but will be nice to hear a logic explation for this.
     
  3. apogee

    apogee Well-Known Member

    Joined:
    Nov 8, 2004
    Messages:
    107
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Europe
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    i had the same problem today on cpanel 10 after nightly upcp, upcp installed a wrong /usr/sbin/pureauth on the system.

    way to solv: simply copy /usr/sbin/pureauth from another cpanel server with scp to the server with the problem
     
  4. cPanelDavidG

    cPanelDavidG Technical Product Specialist

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    11,279
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Houston, TX
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    If you are still running version 10, I strongly recommend upgrading to version 11 as version 10 is no longer being maintained.
     
  5. meweb

    meweb Well-Known Member

    Joined:
    Feb 10, 2003
    Messages:
    58
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Great

    Hello Buddy,

    that does the trick :)




     
  6. meweb

    meweb Well-Known Member

    Joined:
    Feb 10, 2003
    Messages:
    58
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Really Helpfull :)

    Cheers!!!

    :):):):):):)
     
Loading...

Share This Page