The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Users can send emails but don't receive

Discussion in 'E-mail Discussions' started by botic, Aug 18, 2004.

  1. botic

    botic Active Member

    Joined:
    Jun 12, 2004
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hi everybody,

    I have a strange thing since yesterday: my users can send emails but don't receive messages from other domain names.
    I'm using a cron job which runs a cmd every 5 mins.
    The main account is catchall and I can test it with the following result:

    Connecting to localhost ...
    < +OK POP3 secure [cppop 16.2] at [127.0.0.1]
    > USER catchall@id7.com
    < +OK Need a password
    > PASS ***
    < +OK You have 0 messages totaling 0 octets from /home/id7com/mail/id7.com/catchall/inbox (full load)
    > STAT
    < +OK 0 0
    Closing connection.

    I already sent emails to id7.com but seems that catchall doesn't receive them... Who can help me?

    THX
     
  2. sparek-3

    sparek-3 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 10, 2002
    Messages:
    1,384
    Likes Received:
    23
    Trophy Points:
    38
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Have you tried tailing /var/log/exim_mainlog when sending a message to the domain and seeing if there are any errors. You might also run /scripts/mailperms
     
  3. botic

    botic Active Member

    Joined:
    Jun 12, 2004
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hi Sparek,

    I checked the file exim_mainlog and his size is already 33Mbyte!
     
  4. botic

    botic Active Member

    Joined:
    Jun 12, 2004
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    If you can tell me how to run this command (humm sorry) I'm using putty
     
  5. sparek-3

    sparek-3 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 10, 2002
    Messages:
    1,384
    Likes Received:
    23
    Trophy Points:
    38
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    You can tail the exim_mainlog with:

    tail -f /var/log/exim_mainlog


    Then send a message to the domain name. If the message arrives to the server but does not get delivered it should be noted there.
     
  6. botic

    botic Active Member

    Joined:
    Jun 12, 2004
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    could you tell me how to stop the script?
     
  7. sparek-3

    sparek-3 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 10, 2002
    Messages:
    1,384
    Likes Received:
    23
    Trophy Points:
    38
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    To stop the tail? Just press Ctrl+C
     
  8. botic

    botic Active Member

    Joined:
    Jun 12, 2004
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I've got the following error:

    2004-08-18 23:56:26 1BxXTu-0001DM-N7 malware acl condition: clamd: unable to connect to UNIX socket /var/clamd (Connection refused)
    2004-08-18 23:56:26 1BxXTu-0001DM-N7 H=(maile5-sp2.express5000.net) [64.151.87.28]:49781 F=<bounce-alqtlkvgijbz2smyf2l5rvwc@Express-5000.Com> temporarily rejected after DATA
    2004-08-18 23:56:26 SMTP connection from [216.34.216.135]:28325 (TCP/IP connection count = 28)
    2004-08-18 23:56:26 1BxXTu-0001DM-RQ malware acl condition: clamd: unable to connect to UNIX socket /var/clamd (Connection refu

    ...
     
  9. sparek-3

    sparek-3 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 10, 2002
    Messages:
    1,384
    Likes Received:
    23
    Trophy Points:
    38
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    It looks like you have a configuration error with your ClamAV setup. Some of the ClamAV gurus on here, might be able to offer more help. You can try restarting exim and seeing if that fixes the problem:

    /etc/rc.d/init.d/exim restart
     
  10. botic

    botic Active Member

    Joined:
    Jun 12, 2004
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I checked the clam file and the size is at 0! Could you tell me how do I reinstall this file?
     
  11. botic

    botic Active Member

    Joined:
    Jun 12, 2004
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Shutting down clamd: [FAILED]
    Shutting down exim: [ OK ]
    Shutting down antirelayd: [ OK ]
    Shutting down spamd: [ OK ]
    Starting clamd: [ OK ]
    Starting exim: [ OK ]
    Starting exim-smtps: [ OK ]
    Starting antirelayd: [ OK ]
    Starting spamd: [ OK ]


    Ok here is the result
     
  12. sparek-3

    sparek-3 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 10, 2002
    Messages:
    1,384
    Likes Received:
    23
    Trophy Points:
    38
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Now do you get the same error when you send mail to the domain?
     
  13. botic

    botic Active Member

    Joined:
    Jun 12, 2004
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    yes still the same..unable to connect to UNIX socket /var/clamd
     
  14. david510

    david510 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 22, 2004
    Messages:
    473
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    exim error

    Hello All,

    I get the following error. How can I solve this.

    2005-08-09 20:51:22 SMTP connection from [68.112.0.136]:3473 I=[xxxxxxxxxx]:25 (TCP/IP connection count = 2)
    2005-08-09 20:51:32 SMTP connection from [220.75.12.230]:3212 I=[xxxxxxxxxx]:25 (TCP/IP connection count = 2)
    2005-08-09 20:51:33 SMTP connection from [65.96.184.137]:2142 I=[xxxxxxxxxx]:25 (TCP/IP connection count = 3)
    2005-08-09 20:51:35 SMTP connection from [82.225.75.175]:1828 I=[xxxxxxxxxx]:25 (TCP/IP connection count = 2)
    2005-08-09 20:51:35 SMTP connection from [60.180.38.222]:4073 I=[xxxxxxxxxx]:25 (TCP/IP connection count = 3)
    2005-08-09 20:51:40 SMTP connection from [216.185.107.161]:34470 I=[xxxxxxxxxx]:25 (TCP/IP connection count = 3)
     
  15. ehpmahesh

    ehpmahesh Well-Known Member

    Joined:
    Jul 3, 2004
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Hi,

    Did you have the backup of clame configuratin file. If yes just restore it and try to restart the exim. May possible with this your problem will get slove.
     
  16. linux-image

    linux-image Well-Known Member

    Joined:
    Jun 8, 2004
    Messages:
    1,192
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Location:
    India
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    go to addon modules at WHM, uncheck clamavconnector/ uninstall it and things will be back to normal.
     
  17. shann

    shann Well-Known Member

    Joined:
    Jul 5, 2002
    Messages:
    366
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    we are having same proablem , evern after we uninstall it. Any other solution?
     
  18. sunilkg

    sunilkg Member

    Joined:
    Aug 24, 2004
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Thanks

    Thanks linux-image. That worked for me. :)
     
  19. barts

    barts Member

    Joined:
    Sep 23, 2004
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Clamd found fine with: Include a list of Pop before SMTP senders in the X-PopBeforeSMTP header when relaying mail OFF.
     
Loading...

Share This Page