The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

VMWare Server on cPanel

Discussion in 'General Discussion' started by JonMarkGo, Mar 28, 2008.

  1. JonMarkGo

    JonMarkGo Active Member

    Joined:
    Sep 14, 2005
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I am trying to run VMWare server on cPanel but am having a lot of trouble getting my virtual server assigned any sort of static IP. Does anyone know how I would go about stopping cPanel from using one of its IPs so that VMWare can use it?
     
  2. JonMarkGo

    JonMarkGo Active Member

    Joined:
    Sep 14, 2005
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Bah, used the delete IP tool to remove it. But still having trouble configuring VMWare's NAT/DHCP to properly work...
     
  3. JonMarkGo

    JonMarkGo Active Member

    Joined:
    Sep 14, 2005
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Anyone having any ideas?
     
  4. jrehmer

    jrehmer Well-Known Member

    Joined:
    Apr 10, 2003
    Messages:
    287
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Denver, CO
    Hello,

    If you want the VM to use IPs that are in the same IP block of the hardware node itself then you need to be using Bridging and not NAT/DHCP.

    Regards,

    Jesse
     
  5. Frenck

    Frenck Active Member

    Joined:
    Nov 12, 2002
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Hengelo, The Netherlands
    I'm running VMServer next to CPanel without troubles.
    And indeed, use the Bridge option for network, make sure the IP is not assigned in cpanel. assign the IP to you virtual machine. Voila.

    Works like a charm!

    ../Frenck
     
Loading...

Share This Page