The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

waiting for cpanelsync to finish

Discussion in 'General Discussion' started by 65535, Aug 30, 2005.

  1. 65535

    65535 Member

    Joined:
    Jul 15, 2003
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I'm just doing new installs on a couple of Virtuozzo VPS and am hitting the following problem

    Download latest and it unpacks without issue. I get the normal 1....2.... upto 9 and then it gets stuck in an infinte

    waiting for cpanelsync to finish......waiting for cpanelsync to finish...

    Anyone seen this or something similar?

    Rus
     
  2. niyogi

    niyogi Member

    Joined:
    Aug 13, 2003
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Wanted to chime in and say that I am getting the same error.

    Roj
     
  3. gushi

    gushi Member

    Joined:
    Mar 2, 2003
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    It looks like some perl modules are not getting properly installed to the scripts/cPScripts directory. I copied them over manually from another machine and it seems to be going smoothly.

    Someone at cpanel should probably have this fixed soon.

    I can't imagine how they release this stuff without testing it.

    Can't locate cPScript/RpmUtils.pm in @INC (@INC contains: /usr/lib/perl5/5.8.5/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/5.8.5 /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.5/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.4/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.3/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.2/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.1/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.0/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.5 /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.4 /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.3 /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.2 /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.1 /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.0 /usr/lib/perl5/site_perl /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.5/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.4/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.3/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.2/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.1/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.0/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.5 /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.4 /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.3 /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.2 /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.1 /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.0 /usr/lib/perl5/vendor_perl . /scripts) at /scripts/ensurerpm2 line 17.
     
  4. movielad

    movielad Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    May 14, 2003
    Messages:
    107
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Only another (looks at watch) 6 hours or so before technical support at cPanel are up and about.

    Oh for another machine to copy the offending scripts from so I can get the rest of the installation to work ;)

    M.
     
  5. petfut

    petfut Well-Known Member

    Joined:
    Feb 14, 2005
    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    I got 7 servers and three of them are updating normally, and the others are not connecting.

    /scripts/upcp
    Updating /scripts ...
    Sync Source: http://httpupdate.cpanel.net/RELEASE/scripts
    Fetching http://httpupdate.cpanel.net/cpanelsync/RELEASE/scripts/.cpanelsync.lock (0)......Timeout on connect.....Unable to connect to host: 69.90.250.35.....Timeout on connect.....Unable to connect to host: 198.66.78.11.....Timeout on connect.....Unable to connect to host: 198.66.78.12.....Timeout on connect.....Unable to connect to host: 69.72.164.151.....Timeout on connect.....Unable to ..........................
     
  6. petfut

    petfut Well-Known Member

    Joined:
    Feb 14, 2005
    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Oh yes, coying scripts/cPScripts folder from a working server fixed upcp problem.
    Fresh install still doesn't work.. hip hurray
     
  7. petfut

    petfut Well-Known Member

    Joined:
    Feb 14, 2005
    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    I tried already to use working servers files when installing, but it didn't do any good.
    Looks like that is working only with /scripts/upcp
     
  8. movielad

    movielad Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    May 14, 2003
    Messages:
    107
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Would anybody be kind enough to make available the working component for those of us doing a fresh install and don't have another server?

    Regards,

    M.
     
  9. movielad

    movielad Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    May 14, 2003
    Messages:
    107
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Oh well. :)

    I'm not impressed with cPanel right now. Not impressed at all.

    M.
     
  10. trubadur

    trubadur Registered

    Joined:
    Aug 30, 2005
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    during the installation I'm stuck at 1...x2...2.....please help, or I'm gonna get fired
     
  11. movielad

    movielad Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    May 14, 2003
    Messages:
    107
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    It's a cPanel issue - either the rsync servers are buggered or something in the script is playing up. Something for them to look at when they all wake up and get to work. In the mean time, it's a question of being patient (which right here is very difficult as you're likely not to be the only one having to get a server set-up quickly for customers to use).

    M.
     
  12. BenThomas

    BenThomas Well-Known Member

    Joined:
    Feb 12, 2004
    Messages:
    598
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Houston, Texas USA
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I've updated the installer to include the missing module, but won't be able to test it until later this morning. In the meantime, if you have a hung install, you should be able to halt the installer, run /scripts/updatenow, followed by /path/to/installed/install. That should fetch the missing modules and restart the install.
     
  13. movielad

    movielad Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    May 14, 2003
    Messages:
    107
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Initial re-get of latest from layer1 and restarting the fresh install script from the redownloaded installer seems to be doing the trick..

    Will continue to monitor and report back here if there is any more trouble.

    M.
     
  14. BenThomas

    BenThomas Well-Known Member

    Joined:
    Feb 12, 2004
    Messages:
    598
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Houston, Texas USA
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    OK, problem found and fixed. If you have a hung install, just Ctrl-Z it, then run /scripts/updatenow --fromupcp. Then bring the installer back to the foreground (fg). Everything should be fine after that.
     
  15. trubadur

    trubadur Registered

    Joined:
    Aug 30, 2005
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Still have the same problem, and nothing seems to help. I'm installing it on Red Hat Enterprise 4 (86), using power edge 1850 ..:(
     
    #15 trubadur, Aug 31, 2005
    Last edited: Aug 31, 2005
  16. clara

    clara Member

    Joined:
    Aug 31, 2005
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Same here!

    My company decided to use cPanel for their purposes, but we are having problem with installing trial version. Installation falls into infinite loop after it prints out '2...' . Anyone?

    (We are using Red Hat Enterprise 4.)
     
  17. cPanelNick

    cPanelNick Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Mar 9, 2015
    Messages:
    3,426
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Please check /var/log/cpanel-*install*

    for details
     
  18. clara

    clara Member

    Joined:
    Aug 31, 2005
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ok, I checked the log files, and did not get a thing. Thread0 goes something like this:

    cPanel install started at: Fri Sep 2 10:28:23 2005!
    Stopping nscd: [FAILED]

    [?1049h(B)0[?25l(B...
    [1;1HRed Hat Network Registration (c) 2000-2001 Red Hat, Inc.(Blqq...[31mRegister with Red Hat Network...
    Now for the first time ever, information, updates, and services#...

    B Cancel 
    (Bmqq...qqqj(B <Tab>/<Alt-Tab> between elements | <Space> selects | <F12> next screen  

    ?!

    Thanks
     
  19. movielad

    movielad Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    May 14, 2003
    Messages:
    107
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Have you registered that server with the RHN and have up2date working properly? If not, without it, cPanel isn't going to install properly..

    M.
     
  20. Endless-4um

    Endless-4um Member

    Joined:
    Mar 13, 2005
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    USA
    Somone Help Me!!!

    This is what i get when i try to install cpanel... i am running on red hat 9 i386 aftre i type th einsatllation command i get this

    ne 1 know what i can do to fix this problem? plze help this is a fresh install of linux.
     
Loading...

Share This Page