Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

want exim 4.51 config file(/etc/exim.conf) pleaze

Discussion in 'General Discussion' started by loverboy, Aug 1, 2005.

  1. loverboy

    loverboy Active Member

    Joined:
    May 1, 2005
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    156
    when i open my server today found non-existent configuration file(s): /etc/exim.conf

    /etc/exim.conf not found

    i wanna that file or link to download it

    thanks
     
  2. fcarsenal

    fcarsenal Member

    Joined:
    Jun 29, 2004
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    /scripts/buildeximconf
     
  3. loverboy

    loverboy Active Member

    Joined:
    May 1, 2005
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    156
    thanks 4 your replay

    tanks

    after i did that i found /etc/exim.conf

    and i restarted exim after that but no messege send in or out server :(

    how can i resolve that problem !!!

    thanks
     
  4. chirpy

    chirpy Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2002
    Messages:
    13,460
    Likes Received:
    21
    Trophy Points:
    463
    Location:
    Go on, have a guess
    You will need to check for errors in /var/log/exim_mainlog when you try and send an email.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. loverboy

    loverboy Active Member

    Joined:
    May 1, 2005
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    156
    thanks 4 kind replay

    when i cheked /var/log/exim_mainlog

    i found that

    5-08-01 12:26:28 1DzddE-0001Fl-EZ == root@server.xxxx.com R=localuser T=local_delivery def$
    2005-08-01 12:26:28 1DzcCE-000650-9Y failed to expand condition "${perl{checkusersa}{$local_part}$


    what can i do to resolve that problem

    thanks
     
  6. chirpy

    chirpy Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2002
    Messages:
    13,460
    Likes Received:
    21
    Trophy Points:
    463
    Location:
    Go on, have a guess
    That's truncated, but you should probably run the following:

    /scripts/updatenow
    /scripts/eximup --force
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. loverboy

    loverboy Active Member

    Joined:
    May 1, 2005
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    156
    i try that

    /scripts/updatenow
    /scripts/eximup --force

    and restart exim (exim-4.51)

    i found that in exim_mainlog

    5-08-01 12:26:28 1DzddE-0001Fl-EZ == root@server.xxxx.com R=localuser T=local_delivery def$
    2005-08-01 12:26:28 1DzcCE-000650-9Y failed to expand condition "${perl{checkusersa}{$local_part}$

    nothing change :(

    how can i resolve it

    thanks
     
    #7 loverboy, Aug 1, 2005
    Last edited: Aug 1, 2005
  8. loverboy

    loverboy Active Member

    Joined:
    May 1, 2005
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    156
    up hope to resolve it :(
     
  9. chirpy

    chirpy Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2002
    Messages:
    13,460
    Likes Received:
    21
    Trophy Points:
    463
    Location:
    Go on, have a guess
    You really need to post those log lines in full, what you are currently posting are cut off.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  10. loverboy

    loverboy Active Member

    Joined:
    May 1, 2005
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    156
    2005-08-01 16:18:19 exim 4.51 daemon started: pid=8901, -q1h, listening for SMTP on port 25 (IPv4)
    2005-08-01 16:18:19 Start queue run: pid=8902
    2005-08-01 16:18:19 1DylTt-0001P3-5j failed to expand condition "${perl{checkusersa}{$local_part}$

    2005-08-01 16:18:19 1DylTt-0001P3-5j failed to expand condition "${perl{hasfilterfile}{$local_par$

    2005-08-01 16:18:19 1DylTt-0001P3-5j failed to expand condition "${perl{checkuserspambox}{$local_$

    2005-08-01 16:18:19 1DylTt-0001P3-5j == root@server.xxxx.com R=localuser T=local_delivery def$
    2005-08-01 16:18:19 1Dygdt-0006gQ-6B failed to expand condition "${perl{checkusersa}{$local_part}$


    that is the exim_mainlog

    how can i resolve that

    thanks
     
  11. chirpy

    chirpy Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2002
    Messages:
    13,460
    Likes Received:
    21
    Trophy Points:
    463
    Location:
    Go on, have a guess
    Please stop posting truncated logs. You need to post the whole of the affected log, you're only posting parts of the line (that's why there are $'s at the end of each line).
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  12. loverboy

    loverboy Active Member

    Joined:
    May 1, 2005
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    156
    sorry

    sorry

    that all lins

    2005-08-01 16:18:19 exim 4.51 daemon started: pid=8901, -q1h, listening for SMTP on port 25 (IPv4)
    2005-08-01 16:18:19 Start queue run: pid=8902
    2005-08-01 16:18:19 1DylTt-0001P3-5j failed to expand condition "${perl{checkusersa}{$local_part}{$received_protocol}}" for sa_localuser router: Undefined subroutine &main::checkusersa called.
    2005-08-01 16:18:19 1DylTt-0001P3-5j failed to expand condition "${perl{hasfilterfile}{$local_part}}" for central_user_filter router: Undefined subroutine &main::hasfilterfile called.
    2005-08-01 16:18:19 1DylTt-0001P3-5j failed to expand condition "${perl{checkuserspambox}{$local_part}}" for localuser_spam router: Undefined subroutine &main::checkuserspambox called.
    2005-08-01 16:18:19 1DylTt-0001P3-5j == root@server.xxxx.com R=localuser T=local_delivery defer (-52): Retry time not yet reached
    2005-08-01 16:18:19 1Dygdt-0006gQ-6B failed to expand condition "${perl{checkusersa}{$local_part}{$received_protocol}}" for sa_localuser router: Undefined subroutine &main::checkusersa called.


    how can i resolve it


    thanks
     
  13. chirpy

    chirpy Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2002
    Messages:
    13,460
    Likes Received:
    21
    Trophy Points:
    463
    Location:
    Go on, have a guess
    Looks like you are missing /etc/exim.pl, since you've already tried a forced eximup which should have fixed the problem, you should now probably log a support ticket with cPanel and have them look at it for you.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  14. loverboy

    loverboy Active Member

    Joined:
    May 1, 2005
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    156
    thanks

    where can i find cpanel tickets
     
  15. chirpy

    chirpy Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2002
    Messages:
    13,460
    Likes Received:
    21
    Trophy Points:
    463
    Location:
    Go on, have a guess
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  16. loverboy

    loverboy Active Member

    Joined:
    May 1, 2005
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    156
    #16 loverboy, Aug 1, 2005
    Last edited: Aug 1, 2005
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice