The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Webalizer Issue

Discussion in 'General Discussion' started by Tom Pyles, Jan 9, 2003.

  1. Tom Pyles

    Tom Pyles Well-Known Member

    Joined:
    Apr 26, 2002
    Messages:
    254
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    A client contacted me with this issue and it appears to be specific to his domain. He went to look at his December stats in Webalizer and it is only a partial run. Everything is missing from the first half of December and the rest of the month is sporadic. This is only in Webalizer...the analog stats seem to be correct. This only affects December and so far everything is reporting fine in January.

    I was going to run /scripts/fixwebalizer, however I received the message it would destroy all previous webalizer data...I stopped at that point..

    I also tried to manually run the logs with runweblogs...that didn't fix it.

    What is the next step here? Any help would be greatly appreciated.
     
  2. DefHosting

    DefHosting Member

    Joined:
    May 23, 2002
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hi Tom. Did you ever get this resolved? I'm having the same problem with one of my accounts.
     
  3. Tom Pyles

    Tom Pyles Well-Known Member

    Joined:
    Apr 26, 2002
    Messages:
    254
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    No I did not...the customer was pretty forgiving about it but I'd like to know what happened...that was the only time I've seen it happen.
     
  4. mooony

    mooony Well-Known Member

    Joined:
    Nov 9, 2002
    Messages:
    82
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Hi,

    I had a similar problem. Found out that if a log file gets rotated or deleted webalizer resets the history log to the new log. It loses the beginning.

    Just check your log for dec and see at what date it starts.

    I hope this will help you.

    Ronald
     
  5. Tom Pyles

    Tom Pyles Well-Known Member

    Joined:
    Apr 26, 2002
    Messages:
    254
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ronald,
    Thanks for the reply. What I thought was strange was the fact that all logs are rotated but this is the only account it happened to. I'm going to continue to look into it a little more ;)
     
  6. Tom Pyles

    Tom Pyles Well-Known Member

    Joined:
    Apr 26, 2002
    Messages:
    254
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I'd like to bump this up again because it seems to have happened to this client again, this time for January stats. It is the only client on the server that is having previous months stats disappearing. For clarification, in 'Tweak Settings'

    Keep log files at the end of the month (default is off as you can run out of disk space quickly) This option is not checked

    Delete each domain's access logs after stats run This option is also not checked...

    Even if I'm not keeping the log files at the end of the month, shouldn't there be some historical data for past months stats. I know all my servers are set up this exact same way and no other domains have this problem with disappearing stats.
     
  7. Kaith Rustaz

    Kaith Rustaz Active Member

    Joined:
    Jun 5, 2002
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    I'm having the same problem. Everytime the logs are run, it wipes out all earlier info from webalizer.

    Settings however are:
    Keep log files at the end of the month (default is off as you can run out of disk space quickly) - unchecked
    Delete each domain's access logs after stats run - checked

    this didnt used to happen, and I never twiddled those settings. I cant keep the log files themselves on the server as the 1 site generates a GB a month in logs alone...
     
  8. fmalekpour

    fmalekpour Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Dec 4, 2002
    Messages:
    85
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    We had this in past 6 months. I want to know how this can be fixed.
     
  9. ozzi4648

    ozzi4648 Guest

    Me too! Anyone else? :D
     
  10. Networkologist

    Networkologist Well-Known Member

    Joined:
    Feb 5, 2003
    Messages:
    209
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Maybe a bit off topic...

    I'll be moving an account over that requires that they see the top 100 entry and exit pages.

    I've changed this in the .conf but it seems to have no effect. Even if I change it to 10 it still shows the top 30; which is the default.

    Is there another file that Webalizer is reading that also needs to be modified?
     
  11. Hoster2k

    Hoster2k Well-Known Member

    Joined:
    Jun 17, 2002
    Messages:
    131
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    UK
    One of my customers just told me (i hadn't ever looked into this) that cpanellogd looks in /home/username/ for a webalizer.conf file when it does that domain's domains.

    Also, I remember last year sometime having this same problem. There is a line in the main webalizer conf about history or something I'm sure, can't remember exactly. I had to change it and then it didn't delete old data!
     
  12. feldon27

    feldon27 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 12, 2003
    Messages:
    111
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Houston, TX
  13. Tom Pyles

    Tom Pyles Well-Known Member

    Joined:
    Apr 26, 2002
    Messages:
    254
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    OK...bumping again. I've had other users now asking where their stats went to everything prior to today is gone :(


    Settings are:
    Keep log files at the end of the month (default is off as you can run out of disk space quickly) - checked
    Delete each domain's access logs after stats run - unchecked
     
  14. feldon27

    feldon27 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 12, 2003
    Messages:
    111
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Houston, TX
    Put in webalizer.conf in the user directory to regenerate all stats since the beginning, ignoring history.

    See what that does.

    Don't you love how no cPanel developers/admins post here anymore?
     
  15. Tom Pyles

    Tom Pyles Well-Known Member

    Joined:
    Apr 26, 2002
    Messages:
    254
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    More people are now having this problem...anyone have any idea why everyones stats will just dissappear :(
     
  16. Dattatec

    Dattatec Active Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Mar 12, 2003
    Messages:
    43
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Argentina
    same problems!

    I have the same problem!
     
  17. imagic

    imagic Well-Known Member

    Joined:
    Jan 16, 2003
    Messages:
    156
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
  18. Dattatec

    Dattatec Active Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Mar 12, 2003
    Messages:
    43
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Argentina
    Solution?

    I not see the solution for the problem.
     
Loading...

Share This Page