The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Webalizer

Discussion in 'General Discussion' started by Silvernet_UK, Oct 5, 2002.

  1. Silvernet_UK

    Silvernet_UK Member

    Joined:
    Aug 9, 2002
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hi,

    My Webalizer and Analog stats have stop working the host is running CPanel 5 on the 14/09/02 and my other account 30/09/02 and they still not working for this month is this a Bug in CPanel ? and is this going to be fixed in the next update ?

    Thanks
    Garry
     
  2. taivu

    taivu Well-Known Member

    Joined:
    Nov 22, 2001
    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Have you tried running /scripts/runweblogs &username& ?
     
  3. Silvernet_UK

    Silvernet_UK Member

    Joined:
    Aug 9, 2002
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hi,

    No I haven't where do I run that from ?

    Thanks
    Garry
     
  4. asuservice

    asuservice Well-Known Member

    Joined:
    Oct 24, 2001
    Messages:
    85
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    More Log Failures

    I have the same issue and it appears to be server wide. I checked 5 accounts and each stopped generating the logs on Oct 3, 2002 at 18:16

    I'm trying /scripts/runweblogs right now ... (BTW, SilverNet just log in as root and type it in as it's shown)

    It hasn't finished but this is not a great option considering you have to run it for each domain/user

    Any other options or is there a switch to runweblogs that will do all of them?
     
  5. asuservice

    asuservice Well-Known Member

    Joined:
    Oct 24, 2001
    Messages:
    85
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Just noticed something ...

    ... if you check /etc/cron.daily/00webalizer and /etc/webalizer.conf you'll notice it's looking for /var/log/httpd/access_log

    On my machine /var/log/httpd is empty and the access_log is located in /usr/local/apache/logs/

    Anyone else with the same setup?

    Do we need a symlink?
     
  6. Silvernet_UK

    Silvernet_UK Member

    Joined:
    Aug 9, 2002
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hi,

    I am just a reseller so would I log into SSH and run that command ?

    Regards
    Garry
     
  7. JustinK

    JustinK Well-Known Member

    Joined:
    Sep 4, 2001
    Messages:
    251
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Garry, you'd need to have the host run it as the script would more than likely be setup to only be run by the root account.
     
  8. Elena

    Elena Well-Known Member

    Joined:
    Aug 10, 2001
    Messages:
    109
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    California
    I think /scripts/runlogsnow will update the logs for everyone on the server.

    asuservice , when you ran /scripts/runweblogs &username& did it give you any errors?
     
  9. asuservice

    asuservice Well-Known Member

    Joined:
    Oct 24, 2001
    Messages:
    85
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Looked Ok

    Hi Elena,
    No, sure didn't and webalizer for the account I ran is up to date this morning but the analog stats as still stuck on 10-3-2002. The domlogs show current date.

    I'll trying runlogsnow & see what happens.
     
  10. Elena

    Elena Well-Known Member

    Joined:
    Aug 10, 2001
    Messages:
    109
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    California
    Sometimes the problem with stats not updating happens because the server load gets too high... the stat scripts won't run if that happens.

    Another thing (this is what happened to me), I changed the Custom Log directive in httpd.conf so that it would log cookies for a few clients.. turns out the logformat isn't understood by Analog (webalizer works ok with it) so Analog on my server is dead -- each account only has a blank page and it shows that there are corrupt logfile lines only. I doubt this is the problem you're having.. but it might help someone else some day :p to this date there isn't a fix for it though, total bummer.
     
  11. asuservice

    asuservice Well-Known Member

    Joined:
    Oct 24, 2001
    Messages:
    85
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Hmmm ...

    I'm looking into that possiblity now. The runweblogs starts but doesn't get very far before it just stops. Figured it would take a while to run so I let it set ... 5 hours later no change.

    Thanks for the info!
     
Loading...

Share This Page