The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Webmail authentication problems

Discussion in 'E-mail Discussions' started by santrix, Dec 21, 2010.

  1. santrix

    santrix Well-Known Member

    Joined:
    Nov 30, 2008
    Messages:
    223
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Hi,

    I am finding on our servers that Safari, once it has logged into webmail once, is then unable to do so again unless the cache is cleared (Reset Safari). Firefox and IE8 seem unaffected.

    The server just responds with an authentication error.

    This happens on 11.28.52 and .54

    Anyone else had reports from users of this problem?
     
  2. santrix

    santrix Well-Known Member

    Joined:
    Nov 30, 2008
    Messages:
    223
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    OK more information, I have found the latest version of Firefox in Ubuntu apparently can't login at all. IE8 has no problems. Safari on Mac or PC logs in once, then can't login again...

    On attempting to login from Safari, we see this in the cpanel login_log

    82.x.x.x - user@domain.org [12/22/2010:09:35:32 -0000] "GET / HTTP/1.1" FAILED LOGIN webmaild: user password hash is missing from system (user probably does not exist)
    82.x.x.x - user@domain.org [12/22/2010:09:35:40 -0000] "POST /login/ HTTP/1.1" FAILED LOGIN webmaild: user password hash is missing from system (user probably does not exist)

    and this in the access_log

    82.x.x.x - - [12/22/2010:09:35:26 -0000] "GET / HTTP/1.1" 401 0 "" "Mozilla/5.0 (Macintosh; U; Intel Mac OS X 10_6_5; en-us) AppleWebKit/533.19.4 (KHTML, like Gecko) Version/5.0.3 Safari/533.19.4"
    82.x.x.x - user@domain.org [12/22/2010:09:35:32 -0000] "GET / HTTP/1.1" 401 0 "" "Mozilla/5.0 (Macintosh; U; Intel Mac OS X 10_6_5; en-us) AppleWebKit/533.19.4 (KHTML, like Gecko) Version/5.0.3 Safari/533.19.4"
    82.x.x.x - - [12/22/2010:09:35:32 -0000] "GET /cPanel_magic_revision_1261021795/unprotected/cpanel/style_optimized.css HTTP/1.1" 200 0 "https://server.co.uk:2096/" "Mozilla/5.0 (Macintosh; U; Intel Mac OS X 10_6_5; en-us) AppleWebKit/533.19.4 (KHTML, like Gecko) Version/5.0.3 Safari/533.19.4"
    82.x.x.x - [12/22/2010:09:35:33 -0000] "GET /cPanel_magic_revision_1261021794/unprotected/cpanel/images/mid.jpg HTTP/1.1" 200 0 "https://server.co.uk:2096/" "Mozilla/5.0 (Macintosh; U; Intel Mac OS X 10_6_5; en-us) AppleWebKit/533.19.4 (KHTML, like Gecko) Version/5.0.3 Safari/533.19.4"
    82.x.x.x - - [12/22/2010:09:35:33 -0000] "GET /cPanel_magic_revision_1261021794/unprotected/cpanel/images/webmail_login_sprite.jpg HTTP/1.1" 200 0 "https://server.co.uk:2096/" "Mozilla/5.0 (Macintosh; U; Intel Mac OS X 10_6_5; en-us) AppleWebKit/533.19.4 (KHTML, like Gecko) Version/5.0.3 Safari/533.19.4"
    82.x.x.x - - [12/22/2010:09:35:33 -0000] "GET /cPanel_magic_revision_1202352189/unprotected/cpanel/images/button-bg.jpg HTTP/1.1" 200 0 "https://server.co.uk:2096/" "Mozilla/5.0 (Macintosh; U; Intel Mac OS X 10_6_5; en-us) AppleWebKit/533.19.4 (KHTML, like Gecko) Version/5.0.3 Safari/533.19.4"

    Help!
     
  3. goshus

    goshus Registered

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Santrix -

    Did you ever make any progress with this problem? I have a client who is experiencing this same problem and need help. Much appreciated.

    Z

     
  4. santrix

    santrix Well-Known Member

    Joined:
    Nov 30, 2008
    Messages:
    223
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Nope... As far as I know it's still an issue - I'm just telling my cudtomers to use something other than chrome/safari

    Steve
     
Loading...

Share This Page