webmail.domain redirecting to https URL

manish294

Member
Jul 5, 2016
24
3
3
India
cPanel Access Level
Root Administrator
Hello,

After upgrading cpanel suddenly webmail URLs i.e http://webmail.domain are started redirecting to https://webmail.domain and as there is no SSL installed on webmail.domain they are showing security warnings on browser.

Can anyone help me sorting out this issue ?

Previously, http://webmail.domain was working fine and was not redirecting to https URL.

Please help.

Cpanel version is WHM 58.0 (build 32)
 
Last edited by a moderator:

cPLevey

Technical Analyst Assistant Manager
Staff member
Dec 3, 2015
44
8
83
Houston, TX
cPanel Access Level
Root Administrator
Hey @manish294

Check WHM's Tweak Settings (Home »Server Configuration »Tweak Settings) [Redirection].

Is the "Always redirect to SSL [?]" currently set to On or Off?

Also, does this effect all domains on the server or only a specific domain/account?
 

manish294

Member
Jul 5, 2016
24
3
3
India
cPanel Access Level
Root Administrator
Hi David,

"Always redirect to SSL [?]" currently set to On or Off?

This option is enabled on my server was I want to redirect domain/cpanel, domain/webmail to our hostname URL i.e https://hostname:2087.

It does effect on all domains on the server. In fact my other server also have same issue.

Thanks :)
 

SysSachin

Well-Known Member
Aug 23, 2015
604
48
28
India
cPanel Access Level
Root Administrator
Twitter
Hello,

There is ssl redirection setting in WHM.

WHM > Server Configuration > Tweak Settings > Redirection tab:

You can set ssl redirection to server hostname so that http://webmail.domain will redirect to server.hostname:2096
 

cPanelMichael

Administrator
Staff member
Apr 11, 2011
47,913
2,205
363
Hello @manish294,

Check to see if "Require SSL" is enabled in the Security section of the "WHM >> Tweak Settings" interface. This forces the use of SSL when enabled.

Thank you.
 

SysSachin

Well-Known Member
Aug 23, 2015
604
48
28
India
cPanel Access Level
Root Administrator
Twitter
Hi,

If you have disabled the "Require SSL" from tweak settings and still redirecting to the https so might be there is browser cache. Try to access after clearing browser cache or another browser and let me know the result.
 

NixTree

Well-Known Member
Aug 19, 2010
413
5
143
Gods Own Country
cPanel Access Level
Root Administrator
Twitter
ssl related settings are the above 2 and normally taking care of that should fix your issue. May be a cpanel restart and Apache restart will be good to clear of the cache and see if that helps
 

cPanelMichael

Administrator
Staff member
Apr 11, 2011
47,913
2,205
363
I'm happy to see the issue is now resolved. Thank you for updating us with the outcome.