The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Webmail for one user is broken

Discussion in 'E-mail Discussions' started by junglecat, Dec 10, 2006.

  1. junglecat

    junglecat Well-Known Member

    Joined:
    Jul 6, 2004
    Messages:
    168
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Webmail seems to be working for everyone on the server except for one user.

    She stopped getting her mail a couple days ago. I have sent numerous test mails to her account and they bounce back.

    Here is an example of a bounce:

    Any clues?
     
  2. cPanelKenneth

    cPanelKenneth cPanel Development
    Staff Member

    Joined:
    Apr 7, 2006
    Messages:
    4,458
    Likes Received:
    22
    Trophy Points:
    38
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    This maybe crazy because I'm too tired to think straight, but is the clients mail being forwarded from your system to one running Communigate Pro, or is that internal? If its being forwarded then likely the configuration on the other server is disallowing the message.
     
  3. junglecat

    junglecat Well-Known Member

    Joined:
    Jul 6, 2004
    Messages:
    168
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    No, her mail is not being forwarded. I haven't been able to figure out what appereto.com and CommuniGate Pro are and why they are in the headers. :confused:
     
  4. junglecat

    junglecat Well-Known Member

    Joined:
    Jul 6, 2004
    Messages:
    168
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ok, the first header I posted was a bounce to my ISP addy. Here is one bounced back to Yahoo.

     
  5. junglecat

    junglecat Well-Known Member

    Joined:
    Jul 6, 2004
    Messages:
    168
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Just to see what would happen, I pinged ports 25 and 26 for the affected domain.

    Port 25 returned:

    220-server.affiliate-sites.net ESMTP Exim 4.52 #1 Sun, 10 Dec 2006 21:57:27 -060
    0
    220-We do not authorize the use of this system to transport unsolicited,
    220 and/or bulk e-mail.
    421 server.affiliate-sites.net: SMTP command timeout - closing connection


    Port 26 returned:

    Could not open connection to the host, on port 26: Connect failed
     
  6. randomuser

    randomuser Well-Known Member

    Joined:
    Jun 25, 2005
    Messages:
    147
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    2 things are to be observed from the bounces:

    1. The bounce message itself - "local delivery failed"
    2. The message IDs from Exim:

    1GtVtz-0003PE-OB
    1GtTss-0003JJ-Jv

    As root, from the shell:

    cd /var/log
    grep 1GtVtz-0003PE-OB exim_mainlog
    grep 1GtTss-0003JJ-Jv exim_mainlog



    The exim logs should yield some very helpful clues as to exactly what the issue is (ie: mailbox quota issue, or user's account is over its disk quota, or the email account perhaps doesn't exist, etc).
     
  7. junglecat

    junglecat Well-Known Member

    Joined:
    Jul 6, 2004
    Messages:
    168
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Here are the results

     
    #7 junglecat, Dec 10, 2006
    Last edited: Dec 10, 2006
  8. randomuser

    randomuser Well-Known Member

    Joined:
    Jun 25, 2005
    Messages:
    147
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Logs do tend to tell the whole story :)




    Google: "virtual_sa_userdelivery transport" "terminated by signal 11"

    www.webhostingtalk.com/archive/index.php/t-544547.html
    http://www.webhostingtalk.com/showthread.php?t=544547


    There's some instructions in that thread that may or may not help (worked for the person in the thread apparently).
     
  9. junglecat

    junglecat Well-Known Member

    Joined:
    Jul 6, 2004
    Messages:
    168
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Thank you so much!!! The user had enabled spam assassin. I disabled it and her mail is working again. :) I will tell her to leave that disabled.
     
  10. randomuser

    randomuser Well-Known Member

    Joined:
    Jun 25, 2005
    Messages:
    147
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    sweeeeet :D
     
Loading...

Share This Page