The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Website working, but Alias domain pointed to custom nameservers don`t

Discussion in 'Bind / DNS / Nameserver Issues' started by Felipe Leroy, Nov 9, 2015.

  1. Felipe Leroy

    Felipe Leroy Registered

    Joined:
    Nov 9, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Belo Horizonte, Brazil
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hi everyone, and thanks for looking and trying to help.

    I´ve created a custom server because a shared hosting wasn´t handling my website, i`ve bought a new .com domain to create this custom server because i didn´t want any downtime in my store. The .com domain is working fine, i can enter in the website, cpanel, and whm. But i can`t point my .com.br domain to the ns1.example.com and ns2.example.com

    Already checked A´s in the DNS Zone and all are pointed to my IP. Everything seems to be fine, but the ns1.example.com don`t return any results.
     
    #1 Felipe Leroy, Nov 9, 2015
    Last edited by a moderator: Nov 9, 2015
  2. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    14,480
    Likes Received:
    203
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    You normally set the nameservers for the domain at your Domain Name Registrar.
    What do you mean by "custom server"? Nameservers?
    The domain you mention (now removed from your post) uses what looks like default 1&1 nameservers. Looking at these docs, they've got some sort of custom setup in use:
    help.1and1.com/domains-c36931/transfer-domains-c79823/to-1and1-c37567/point-your-domain-to-1and1-name-servers-a594802.html

    If 1&1 is handling your domains, you might want to speak with them about this to figure out whats not right with your custom namervers configuration in that custom panel they have.
     
  3. Felipe Leroy

    Felipe Leroy Registered

    Joined:
    Nov 9, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Belo Horizonte, Brazil
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I´ve bought a vps, bought a cpanel and whm license, installed. In WHM, it asks you to point nameservers to ip

    ns1.mydomain.com A 127.0.0.1(your ip)

    Then i added an alias domainI(mydomain.com.br), and pointed it to (ns1.mydomain.com), and (ns2.mydomain.com), but it shows unknown servers, and i can`t ping ns1.mydomain.com and ns2.mydomain.com

    I can`t make the ns1.mydomain.com and ns2.mydomain.com point to my ip, even when DNS Zone is set correctly.
     
  4. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    14,480
    Likes Received:
    203
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
  5. Felipe Leroy

    Felipe Leroy Registered

    Joined:
    Nov 9, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Belo Horizonte, Brazil
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I didn`t setup ns1.mydomain.com on the domain. That was my mistake, sorry for that. And thank you very much.
     
  6. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    14,480
    Likes Received:
    203
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    All set then? Good to hear. :)
     
Loading...

Share This Page