Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

Weird issue with 2 servers

Discussion in 'General Discussion' started by TSD500, Jul 4, 2004.

  1. TSD500

    TSD500 Member

    Joined:
    May 16, 2004
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    Ok we have two servers. Now for some reason our DNS clustering has stoped working and they wont evne connect to each other. When I try to add the second server to server 1 I get this message:
    There was an error while processing your request: Cpanel::Accounting returned [HTTP/1.0 900 NET OR SSL ERROR ./cgi/trustclustermaster.cgi 5139: open_tcp_connection: failed `server2ip', 2087 (No route to host) ]

    when I try to add server 1 to server 2 I get a timeout after a minute of wiating. I can't even get a ping responce from them. This is getting very confusing for me becuase I can't seem to find whats wrong. Thanks for your help!
     
  2. chirpy

    chirpy Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2002
    Messages:
    13,470
    Likes Received:
    21
    Trophy Points:
    463
    Location:
    Go on, have a guess
    Do have have a firewall running on/for either server? If so, make sure that port 2087 is open IN and OUT bound.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. TSD500

    TSD500 Member

    Joined:
    May 16, 2004
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    Nope the ports are all open, its not just cpanel, I cant even have the boxes ping each other, from box 1 to box 2 I get "destination host unreachable" and from box 2 to box 1 I get "timed out".

    Edit: We have APF on each server but we dont restrict outgoing traffic and the port is in the allow list for incoming ports.
     
    #3 TSD500, Jul 4, 2004
    Last edited: Jul 4, 2004
  4. Keston.e

    Keston.e Registered

    Joined:
    May 16, 2004
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    re:

    I am recieving the same problem.
     
  5. chirpy

    chirpy Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2002
    Messages:
    13,470
    Likes Received:
    21
    Trophy Points:
    463
    Location:
    Go on, have a guess
    Sounds like an IP routing problem at the NOC then, if you cannot even ping each server from the other.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. TSD500

    TSD500 Member

    Joined:
    May 16, 2004
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    Heres the traceroute if it helps any:
    root@server1 [/etc/apf]# traceroute 66.197.173.141
    traceroute to 66.197.173.141 (66.197.173.141), 30 hops max, 38 byte packets
    1 66.197.173.197 (66.197.173.197) 2998.551 ms !H 2994.306 ms !H 2999.938 ms
    !H

    root@server2 [/etc]# traceroute 65.75.137.80
    traceroute to 65.75.137.80 (65.75.137.80), 30 hops max, 38 byte packets
    1 64.191.111.1 (64.191.111.1) 0.724 ms 0.550 ms 1.440 ms
    2 66.197.191.81 (66.197.191.81) 1.431 ms 1.884 ms 0.522 ms
    3 66.197.191.46 (66.197.191.46) 5.519 ms 5.554 ms 5.293 ms
    4 ge3-0.2.cr01.phl02.pccwbtn.net (63.218.31.5) 6.500 ms 6.172 ms 5.294 ms
    5 pos5-0.cr02.ash01.pccwbtn.net (63.216.0.18) 17.514 ms 18.654 ms 18.189 ms
    6 206.111.0.25 (206.111.0.25) 14.177 ms 13.788 ms 13.270 ms
    7 p5-0-0.RAR1.Washington-DC.us.xo.net (65.106.3.133) 19.854 ms 20.819 ms 52.056 ms
    8 p1-0-0.RAR1.SanJose-CA.us.xo.net (65.106.0.38) 97.461 ms 147.702 ms 96.558 ms
    9 p0-0-0.MAR1.Fremont-CA.us.xo.net (65.106.5.134) 98.462 ms 96.834 ms 97.023 ms
    10 p0-0.CHR1.Fremont-CA.us.xo.net (207.88.80.178) 98.999 ms 98.382 ms 98.734 ms
    11 67.104.60.222.ptr.us.xo.net (67.104.60.222) 91.833 ms 93.738 ms 92.455 ms
    12 66.79.175.2 (66.79.175.2) 92.111 ms 91.887 ms 92.215 ms
    13 * * *
    after 13 it keeps on going until it gets to 30 and times out.
     
  7. TSD500

    TSD500 Member

    Joined:
    May 16, 2004
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    O and its only between servers that ping fails, I can ping both fine from everywhere else.
     
  8. chirpy

    chirpy Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2002
    Messages:
    13,470
    Likes Received:
    21
    Trophy Points:
    463
    Location:
    Go on, have a guess
    You mentioned that you do use APF - is it possible that one or the other has blacklisted the other. You can check on both with:

    iptables -L -n | grep other-server-ip-address
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice