Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

WHM as DNS server?

Discussion in 'Bind/DNS/Nameserver' started by laluvirtual, Sep 2, 2006.

  1. laluvirtual

    laluvirtual Member

    Joined:
    Aug 31, 2006
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    Hi friends,

    this is my default setting when i install cpanel on Fedora Core 4
    This is an Example:
    IP 203.181.190.85
    Netmask 255.255.255.240
    Gateway 203.181.190.81
    DNS 203.181.190.85

    On registrar i set :

    NS ns1.mydomainnnn.co.uk
    IP 203.181.190.85
    NS ns2.mydomainnnn.co.uk
    IP 203.181.190.85

    then at fedora installation i set my cpanel FQDN: cpanel.mydomainnnn.co.uk

    after finish the installation i try to visit http://cpanel.mydomainnnn.co.uk:2086/

    but it didn't work. why?


    Thanks
     
    #1 laluvirtual, Sep 2, 2006
    Last edited: Sep 2, 2006
  2. jayh38

    jayh38 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 3, 2006
    Messages:
    1,215
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    166
    do you have ns1 and ns2? you list ns1 twice but im sure its a typo in the post

    If your site resolves fine then use

    www.yourdomain.co.uk/whm
     
  3. tweakservers

    tweakservers Well-Known Member

    Joined:
    Mar 30, 2006
    Messages:
    379
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    166
    check yourdomain in dnsreport.com and make sure every test is past.

    do you have problems accessing the cpanel using IP/whm ?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. laluvirtual

    laluvirtual Member

    Joined:
    Aug 31, 2006
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    Hi friends,

    Thank you for your reply.
    yes i can access it using xxx.xxx.xxx.xx/whm (using ip)

    This is dnsreport.com test result:
    =================================
    all PASS
    but
    NS FAIL
    =================================

    this is nwtools.com traceroute result
    ===============================
    15 586 587 581 xxx.xx.xxx.xxx host-187-159.yogya.pesat.net.id
    16 636 584 622 xx.xx.x.xxx ip-69-88-5-211.hawaiiteleport.com
    17 Timed out Timed out Timed out -
    18 580 628 591 xxx.xx.xxx.xxx host-202-51-239-164.jalawave.net
    19 610 566 617 xxx.xxx.xxx.xx - /THIS IS MY CPANEL HOST IP
    =================================================

    it's mean they can route my IP but not for my host name?
    so what is the error possibilities?

    Thanks
     
    #4 laluvirtual, Sep 3, 2006
    Last edited: Sep 4, 2006
  5. laluvirtual

    laluvirtual Member

    Joined:
    Aug 31, 2006
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    Ops.... They need two days for international resolve.
    Its work now. Thank you for all your help.


    Cheers
     
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice