The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

WHM Backup Isn't Running

Discussion in 'Data Protection' started by eblieb, Aug 17, 2016.

Tags:
  1. eblieb

    eblieb Registered

    Joined:
    Aug 17, 2016
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Lincolnton, NC
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    I setup backup configuration to enabled (legacy is disabled). Backup Type Compressed. Set it up Daily and checked cron status and it is in there. Made use I selected my cpanel user account in "Select Users" and enabled backup and yet for the past 3 nights since I have done this, not 1 backup has been made.

    I go into Backup Restoration but no backups show there.
     
  2. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,854
    Likes Received:
    675
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    Could you review the most recent backup log in the /local/cpanel/logs/cpbackup/ directory and let us know of any error messages you see?

    Thank you.
     
  3. eblieb

    eblieb Registered

    Joined:
    Aug 17, 2016
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Lincolnton, NC
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    No errors. I have 1 log file from the backup I manually ran today. My guess is the cron job isn't working?
     
  4. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,854
    Likes Received:
    675
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Try restarting the "crond" service to verify it's running well:

    Code:
    service crond restart
    Thank you.
     
Loading...

Share This Page