The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

WHM is VERY Slow...

Discussion in 'General Discussion' started by java_dude, Sep 24, 2006.

  1. java_dude

    java_dude Active Member

    Joined:
    Apr 23, 2004
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hi, recently my WHM has been running REALLY slow and I can't seem to figure out why. After I log in, it takes several minutes to load the sidebar and main content frames, and it's also very slow when doing just about anything else. cPanel is super fast though, as is everything else on my server. I'm on a dual Opteron 242 server, 2GB RAM, the latest version of PHP 5 and MySQL 4.1, and of course, the latest version of cPanel and WHM.

    I'll also mention that this is a dedicated server, with just my website and forum running on it; no other users have access to it. Thanks for any help!
     
  2. DiceHosting

    DiceHosting Member

    Joined:
    Sep 11, 2006
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Check you server load and memory might be overloading
     
  3. java_dude

    java_dude Active Member

    Joined:
    Apr 23, 2004
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    It's not; free memory is at ~800-1000MB and my server load very rarely goes above 1. This is a recent thing too, it just started acting like this one day for no evident reason. The odd thing is that everything else works fine and is very speedy... cPanel, my static HTML site, my forums... just WHM is extremely slow. Does anyone have any ideas? :confused:
     
  4. jsnape

    jsnape Well-Known Member

    Joined:
    Mar 11, 2002
    Messages:
    174
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Check TOP and see what is running. If a big tree of crond processes are running kill them
     
  5. java_dude

    java_dude Active Member

    Joined:
    Apr 23, 2004
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I don't see any crond processes going. I think it might just be something wrong with the port. Because using port 2087 is speedy fast too, but 2086 seems super slow for some reason. It's odd, because everything was working fine a week ago and I haven't changed anything in the configuration.
     
Loading...

Share This Page