The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

WHM Navigation

Discussion in 'General Discussion' started by dwykofka, Aug 5, 2007.

?

Should cPanel spend time working on WHMs menu?

Poll closed Aug 12, 2007.
  1. Yes

    6 vote(s)
    50.0%
  2. No

    6 vote(s)
    50.0%
  1. dwykofka

    dwykofka Well-Known Member

    Joined:
    Aug 6, 2003
    Messages:
    394
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Navigating WHM's Menu makes no sense at all.

    This is something that has bothered me for a while but I just accepted it and moved on. At our last meeting someone asked me "why isn't it alphabatized?"...

    After thinking about it for a couple of days I dont see any reason why it couldn't be alphabetized and I think it would make it easier to navigate for everyone. Actually having some sorting options similar to the new CPANEL menu system with collapsible sections and drag-able field orders might take it that one step farther..

    How the heck is it sorted now?
    It just doesn't seem to make any sense at all.
     
  2. rachweb

    rachweb Well-Known Member

    Joined:
    Jun 26, 2004
    Messages:
    268
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    amsterdam
    Cpanel while change the WHM in Cpanel 12.
     
  3. dwykofka

    dwykofka Well-Known Member

    Joined:
    Aug 6, 2003
    Messages:
    394
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    is there a demo or screenshots somewhere?
    Just curious
     
  4. rachweb

    rachweb Well-Known Member

    Joined:
    Jun 26, 2004
    Messages:
    268
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    amsterdam
    No, Cpanel while start this after they have finished version 11
     
  5. CoolMike

    CoolMike Well-Known Member

    Joined:
    Sep 6, 2001
    Messages:
    307
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Maybe I just got used to the menue, but for me, I don't think it would be easier when it would be in alphabetical order...
     
  6. jayh38

    jayh38 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 3, 2006
    Messages:
    1,215
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    I been in cPanel for many years now so like many others, I can probably click blindly and know where everything is.

    For fast navigation, I would suggest using Firefox. If you do already, then setup "find as you type" option and grab the extention called FAYT.

    So for fast navigation such as "list accounts", I just type the first two letters such as li and the first link to list accounts is highlighted, hit enter and you are there.

    With the FAYT extention, you can then click at the bottom to "Highlight all" and everything in the criteria you type will be highlighted. Its very handy, I cant live without FAYT.

    Check it out. Sure its no internal solution but it beats hunting for something you know a partial name of.
     
  7. cPanelKenneth

    cPanelKenneth cPanel Development
    Staff Member

    Joined:
    Apr 7, 2006
    Messages:
    4,458
    Likes Received:
    22
    Trophy Points:
    38
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    The latest EDGE (16078) has a Search box added to the WHM Sidebar which will help with some navigation.
     
  8. cPanelDavidG

    cPanelDavidG Technical Product Specialist

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    11,279
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Houston, TX
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    This functionality is now also in CURRENT.
     
Loading...

Share This Page