WHM Reporting Memory usage wrong on FreeBSD

nzdanw

Registered
Jun 18, 2003
2
0
151
tustin
I am running
WHM 6.4.2 Cpanel 6.4.2-R84 FreeBSD 5.0-RELEASE - WHM Xskin v 1.6


In the service status it is showing that the memory usage is at 100% usually all the time, which is very incorrect... I am wondering if this is a bug that is planned to be fixed or if there is something else funny going on with the system...


here is the output from 'top'

Mem: 45M Active, 23M Inact, 385M Wired, 12M Cache, 60M Buf, 22M Free
Swap: 512M Total, 58M Used, 454M Free, 11% Inuse

load averages: 0.09, 0.09, 0.03

cPanel.net Support Ticket Number:
 

haze

Well-Known Member
Dec 21, 2001
1,550
3
318
I'm 99% sure this has been fixed in the latest edge build.

In order to give it a quick fix, do the following in ssh.. this is only a temp fix till you move the a 7 build.

cd /usr/ports/audio/muse
make deinstall
cd /usr/ports/sysutils/muse

Then install this port.

cPanel.net Support Ticket Number:
 

nzdanw

Registered
Jun 18, 2003
2
0
151
tustin
Well I did that... I am pretty sure I am just gonna have to wait till build 7

-su-2.05b# muse
Active: 30052352 Bytes
Inactive: 31420416 Bytes
Wired: 418455552 Bytes
Reserved: 999424 Bytes
Cache: 10158080 Bytes
Buffer: 62423040 Bytes

Total: 512700416 Bytes
Free: 18579456 Bytes
-su-2.05b#

WHM ---> Memory Used 83.35 %

cPanel.net Support Ticket Number:
 

haze

Well-Known Member
Dec 21, 2001
1,550
3
318
Are you using a custom built kernel? You may need to modify your kernel to use less ram, i.e. Remove support for non existant hardware. Or you might just need more ram?

cPanel.net Support Ticket Number:
 

jdawes

Well-Known Member
Aug 7, 2003
59
0
156
Australia
I am running

WHM 7.4.0 cPanel 7.4.0-R4
FreeBSD 4.7-RELEASE - WHM X v2.1

There are no websites, databases, email boxes etc running. Its just been installed and im setting up the server etc.

I assume this is ongoing?

cPanel.net Support Ticket Number: