The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Why can't you remove the main domain?

Discussion in 'General Discussion' started by side, Jun 28, 2017.

  1. side

    side Registered

    Joined:
    Jun 28, 2017
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Sweden
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    Why can't you remove the main domain from the account and have it as add-on domain with a folder in the public html folder. Most people I have spoken to have this problem and it's a nightmare for the host owners.

    The ones that do not see a problem with this only uses uses 1 domain name.
     
    #1 side, Jun 28, 2017
    Last edited by a moderator: Jun 28, 2017
  2. webhostuk

    webhostuk Well-Known Member

    Joined:
    Sep 11, 2013
    Messages:
    102
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    18
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    If you remove the main domain it will cause site down issues in simple words, all the DNS record, directory file path , Apache file path might get messed up.If you just wish to redirect it to folder under public_html then thats possible using .htaccess rule or redirect.
     
  3. side

    side Registered

    Joined:
    Jun 28, 2017
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Sweden
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    Yes that is true but it's cleaner to have everything in a separate folder in public html and a lot easier for most users. I'm sure this could be done. What is you sell your main domain name?
     
  4. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    37,204
    Likes Received:
    1,297
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    It's possible to change the primary domain name associated with the account, but it requires root access to the server in order to use the "WHM >> Modify an Account" option in Web Host Manager. You'd simply make a backup of the account, remove the existing addon domain name, use "WHM >> Modify an Account" to make the previous addon domain name the primary domain name associated with the account, and then add the previous primary domain name as an addon domain name through cPanel.

    Thank you.
     
Loading...

Share This Page