Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

why client's gallery2 or phpbb3 cannot detect imagemagick /usr/bin/convert ?

Discussion in 'General Discussion' started by gundamz, Mar 5, 2008.

  1. gundamz

    gundamz Well-Known Member

    Joined:
    Mar 27, 2002
    Messages:
    245
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    316
    Hi,

    I have imagemagick installed. Using latest 6.3.9 .

    Code:
    root@ser [~]#  convert -v | head -n 1 | cut -c 22-26
    6.3.9
    root@ser [~]# whereis convert
    convert: /usr/bin/convert /usr/local/bin/convert /usr/share/man/man1/convert.1.gz
    

    why client's gallery2 or phpbb3 cannot detect imagemagick /usr/bin/convert ?

    server not using suphp.

    any ideas what is wrong?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  2. gorilla

    gorilla Well-Known Member

    Joined:
    Feb 3, 2004
    Messages:
    695
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    168
    Location:
    Sydney / Australia
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. gundamz

    gundamz Well-Known Member

    Joined:
    Mar 27, 2002
    Messages:
    245
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    316
    interesting.
    I wasn't aware cpanel added that section..
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. gundamz

    gundamz Well-Known Member

    Joined:
    Mar 27, 2002
    Messages:
    245
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    316
    Pretty weird.

    Customer's gallery2/phpbb3 still couldn't detect imagemagick..

    is it due to server running two php? i have php4 as primary and php5 as secondary..
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. gorilla

    gorilla Well-Known Member

    Joined:
    Feb 3, 2004
    Messages:
    695
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    168
    Location:
    Sydney / Australia
    not sure , but if u got problems with imagemagick then just use GD instead ;)
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. gundamz

    gundamz Well-Known Member

    Joined:
    Mar 27, 2002
    Messages:
    245
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    316
    The problem is phpbb3 had an attachment feature which used imagemagick only..
    now, i am lost.. i wish i can ask client to use GD too.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. gundamz

    gundamz Well-Known Member

    Joined:
    Mar 27, 2002
    Messages:
    245
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    316
    Anyone have any ideas what is wrong?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice