The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Why getting these messages?

Discussion in 'General Discussion' started by bert, Mar 19, 2002.

  1. bert

    bert Well-Known Member

    Joined:
    Aug 21, 2001
    Messages:
    602
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I am getting these messages every hour, how can I stop it, where do they come from?

    16nJz4-0003vv-00-H
    root 0 0

    1016545742 0
    -ident root
    -received_protocol local
    -body_linecount 3
    -auth_id root
    -auth_sender root@serverx.pronicsolutions.com
    -local
    XX
    1
    root@serverx.pronicsolutions.com

    165P Received: from root by serverx.pronicsolutions.com with local (Exim 3.34 #1)
    id 16nJz4-0003vv-00
    for root@serverx.pronicsolutions.com; Tue, 19 Mar 2002 08:49:02 -0500
    009* To: root
    035T To: root@serverx.pronicsolutions.com
    011* From: root
    048 Subject: Ip usage for serverx.pronicsolutions.com
    044F From: root
    058I Message-Id:
    038 Date: Tue, 19 Mar 2002 08:49:02 -0500


    16nJz4-0003vv-00-D
    eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:06:5B:3C:1B:FD
    65.57.xx.xx [http: ]
    65.57.xx.xx [http: serverx.pronicsolutions.com]

    Also, why would this server (fresh install as of yesterday) not send any messages to the email entered on WHM, but rather to root?
     
  2. awsol

    awsol cPanel Test Bitch

    Joined:
    Feb 8, 2002
    Messages:
    591
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Boston MA
    Everytime you click on the Show IP Address Usage in WHM it emails you the list also. As for your other question regarding email not going to the email specified. The only thing I can think of is either ./updatenow or ./sysup in the scripts directory. If all else fails call your license provider and see if they can help.
     
  3. bert

    bert Well-Known Member

    Joined:
    Aug 21, 2001
    Messages:
    602
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Thank you awsol, quite weird though. I tried listing the IP address usage on the other servers and didn't receive the message, it didnt' go to root either. Also, I have noticed that on all the other servers all the messages are routed to the email entered in WHM, however for this new install the messages don't go there, I have to explicitly forward them via WHM. All these servers run the same version and build and they all have 7.2 with 2.4.17 SMP.

    Any thoughts?
     
  4. awsol

    awsol cPanel Test Bitch

    Joined:
    Feb 8, 2002
    Messages:
    591
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Boston MA
    Is the license valid on the server? It may be that email is disabled due to the license.
     
  5. bert

    bert Well-Known Member

    Joined:
    Aug 21, 2001
    Messages:
    602
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Yes, of course. All the licenses are valid.

    This is what is happening:

    On all servers, if I don't specifically forward root mail on WHM, messages sent to root will then just dissapear and get lost, but on this particular server with the new install, all root mail will still go to the mail queue. An example, I go to another server, click on &Show IP Address Usage& while forwarding mail for root and I will get the message, but if I don't forward email for root, that message will just go to the blackhole. On this new server if I do the same and I am not forwarding messages for root, that message will end up going to the queue.

    All servers are identical, same cpanel build, version, same OS, same kernel and even the same hardware ! I guess it is not such a big deal, but still would like to know why it happens.
     
Loading...

Share This Page