The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

why the server just use physical ram ??

Discussion in 'General Discussion' started by samaanet, Apr 27, 2012.

  1. samaanet

    samaanet Active Member

    Joined:
    Dec 30, 2010
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    hi

    my server is VPS xen not openVZ .. and i have 2 vb forum and one wordpress .. vistors around 5000 day for these websites

    4000 mhz "2 core "

    2 gb ram and 2 swap

    50 gb HD

    this is from server status

    i have problem .. my server is slow due the server just use the physical ram

    why the server dont use swap ??

    this is my picture for "top" command

    asasasdas.jpg

    any suggestion and solution for this ?
     
    #1 samaanet, Apr 27, 2012
    Last edited: Apr 27, 2012
  2. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    14,448
    Likes Received:
    195
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
  3. cPanelTristan

    cPanelTristan Quality Assurance Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Oct 2, 2010
    Messages:
    7,623
    Likes Received:
    21
    Trophy Points:
    38
    Location:
    somewhere over the rainbow
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    What are you showing for sar output when the load is high? It seems more likely you are having high I/O

    Also, what do you show for top and free -m for the load and memory utilization? Of note, using values in WHM is not going to be the best way to troubleshoot this issue. You would want to log into SSH and run commands there to get details. WHM gives you the baseline values, but the best troubleshooting happens via SSH.
     
Loading...

Share This Page