Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

yum to apt-get howto?

Discussion in 'General Discussion' started by aboyz, Aug 10, 2004.

  1. aboyz

    aboyz Well-Known Member

    Joined:
    Sep 29, 2003
    Messages:
    108
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    166
    yum to apt-get howto?

    --------------------------------------------------------------------------------

    you know how the cpanel installer uses YUM for fedora , how do i change YUM to apt-get instead? I don't like how YUM does it.

    Anyway of doing this??

    thanks
     
  2. haze

    haze Well-Known Member

    Joined:
    Dec 21, 2001
    Messages:
    1,550
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    318
    Just uninstall yum and install apt from rpm and configure it to your liking.. its not exactly rocket science.. especially when dealing with rpms.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. aboyz

    aboyz Well-Known Member

    Joined:
    Sep 29, 2003
    Messages:
    108
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    166
    arg..

    arg..

    i know how to use uninstall yum and install apt-get.

    the point is that cpanel uses yum by default. how do i change that to apt-get for all their installer and scripts? is there a setting in cpanel i can set??
     
  4. haze

    haze Well-Known Member

    Joined:
    Dec 21, 2001
    Messages:
    1,550
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    318
    This should do it:

    rm -f /var/cpanel/useyum
    touch /var/cpanel/useapt
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. haze

    haze Well-Known Member

    Joined:
    Dec 21, 2001
    Messages:
    1,550
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    318
    On second thought, im not sure if the above is even used anymore. What happens when you run upcp now that apt is installed ?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. aboyz

    aboyz Well-Known Member

    Joined:
    Sep 29, 2003
    Messages:
    108
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    166
    i run this

    whenever i run
    ./sysup

    it uses yum

    ./upcp

    it uses yum

    sh latest

    it uses yum

    how do i prevent it from using yum and let it uses apt-get.
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice